Til forsiden
overgang.no

Du er her: Nyheter

Nyheter

Yoga_169_small
En ny studie viser at en viktig hjernesubstans økte kraftig etter bare én time med yoga. Forskere tror at yoga-øvelser derfor kan bli en ny måte å behandle depresjoner på.
yoga+maihaugen_overgang 033
Håret hennes skinner, øynene glitrer og huden gløder. Veltrente og smidige Maria Ust vet ikke om hun hadde sett så godt ut dersom hun ikke hadde drevet med yoga. Men hun har ikke tenkt å slutte for å finne det ut. Til det gir den eldgamle treningsformen og livsstilskonseptet henne alt for mye.
gul overgangsdame ScanStockPhoto
Testosteron- som vanligvis forbindes med menn og hormoner- er også en viktig del av det å være kvinne. I det siste har det vært mer fokus på testosteron og kvinner, og mange har begynt å lure på om dette kan være noe for meg.
Kvinnelig konkurranselyst
Mens testosteron er kjent for å øke menns konkurranselyst, har det hittil vært lite kjent at østrogen har tilsvarende effekt hos kvinner.
vinreiser
Vinglade nordmenn søker nye reisemål. Interessen for mat- og vinreiser til Portugal er økende. Vinmonopolet har en del portugisiske viner etterhvert også, hvis du vil drømme deg tilbake nå i vinterkulden.
Bra_small
Under jule- og nyttårsfeiringen plukker vi ofte fram vår fineste stas fra skapet. For oss damene er et selvskrevet ønske å ta oss best mulig ut. En del stylistknep kan være nyttige å ta med seg på veien. Finn ut hva du kan gjøre:
forhold
Kvinnens naturlige evne til å velge en partner som er genetisk sett ulik henne selv, kan bli forstyrret av p-piller, mener britiske forskere.
forhold
Menn frykter kvinnenes ville hormoner, men er forskjellen på oss egentlig så stor? Hormoner er noe av det viktigste som styrer oss, både ting vi gjør og følelser. Er vi likere enn vi tror?
Badedame, scanstockphoto
Kontakten mellom generasjonene er sterk tross økende urbanisering, tidsklemme og nye familiemønster. Hvordan er det med dagens eldre foreldre? Hva gjør de, hvordan bor de og hvordan står det til med helsen?
Rosa sløyfe aksjonen, Aker Brygge
Her beskriver vår ekspert Ellen Schlichting hvordan bryst kan gjenopprettes etter en operasjon der man har fjernet brystet. Det er også varierende om man føler behov for det eller ikke, men her er iallefall god informasjon å få dersom du lurer på hva det er som egentlig skjer.
Hudkreft
– Se på hverandre på badestranden eller ved andre lettkledde anledninger, oppfordrer hudspesialist Jon Langeland. I Norge får ca 1000 føflekkkreft, eller malignt melanom - hvert år. Følg med, pass på hverandre og ta rask aksjon når du oppdager nye føflekker eller gamle som endrer seg – gjerne svarte eller gråsvarte. Da haster det.
ScanStockPhoto_image_169317 small
En studie basert på helseundersøkelsen i Oslo 2000-2001 viste en sammenheng mellom tidlig overgangsalder og røyking. Med tidlig overgangsalder menes menopause før fylte 45 år. Studien viste at røykere hadde 50 prosent større risiko enn ikke-røykere for tidlig menopause.
Åsle-Marit Ullern
Hvis du ikke fikk sett Åsle-Marit på God Morgen Norge kan du følge linken inne i artikkele og se henn på TV2 sumo.
gravid3
Den som vil bli mor etter å ha passert 40, men ikke får det til, har liten tid. Det finnes hjelp å få, men prosessen er tidkrevende, dyr og uten garanti.
Hukommelse
Hukommelsen vår er kompliserte greier – og alle glemmer vi i blant. Noen frykter at glemsel er tegn på demenssykdom, men hos yngre er årsaken oftest stress og manglende konsentrasjon.

16x9grønn te
Menn som drikker minst fem kopper grønn te daglig ser ut for å halvere risikoen for å utvikle prostatakreft.
1,77.olje
Forstoppelse skyldes ikke alltid fiberfattig kost, lite vann og mangel på mosjon. Og avføringsmidler er verken farlig eller vanedannede.
klementiner
Er du en gjennomsnittsnordmann, spiser du seks kilo klementiner i året. Mesteparten av klementinene på bildet spiser du til jul. Du er kanskje allerede igang, for nå begynner de å bli gode!
PICT0078_169
Særlig vakkert er det ikke når kroppen buler over buksekanten eller i siden ved bh’en. Størrelser er et ømtålig tema, særlig når størrelsen en alltid har brukt viser seg å ha ”krympet”.
syk
Kvinner med migrene kan ha lavere risiko for å få brystkreft, antyder ny forskning.
tvill
Tvillingsøstre ser ut for å ha en tredobbelt risiko for tidlig overgangsalderen sammenlignet med kvinner som ikke er tvilling.
syk
Du tror kanskje at slike symptomer er et nødvendig onde i kroppens forsvar mot virus? Ny forskning antyder nå at dette ikke er tilfelle, men at viruset i stedet lurer deg til egen vinning, skriver forskning.no
mannen
- Men den kommer ikke like brått og oppleves heller ikke så dramatisk som kvinnens. Symptomene er vage, sier androlog Ken Purvis.
Ansatte som jobber mye overtid har større risiko for å utvikle angst og depresjoner enn andre.
p-piller
Behov for prevensjon er tilstede for de fleste kvinner i store deler av ens fertile livsperiode. Nye og forbedrede produkter er stadig under utvikling, mest på kvinnefronten, som vanlig!
16x9,fisk
Studier viser at et høyt innhold av vitamin D i blodet reduserer faren for kreft.


omsorgsyrke_leiavjobb
Mange kvinner har jobb i omsorgsyrker. Sammen med ansvar for familie og barn, kan det bli for mye. Vi forsøker å peke på mulige løsninger ut av uføret.
inkluderende arbeidsliv
I snart sju år har avtalen mellom Regjeringen og partene i arbeidslivet om et inkluderende arbeidsliv eksistert. Evalueringen viser at de som allerede er i jobb har fått det bedre. Nå satses det på å inkludere de som er utenfor arbeidslivet.
penger
Å bruke penger på seg selv gir kun kortvarlig lykke. Den gode og langvarige lykkefølelsen får man derimot ved å bruke penger på andre.
ScanStockPhoto_image_45855_small
Menn med dype stemmer ser ut til å få flere barn fordi kvinner syns de virker mer sexy, friskere og mandigere enn menn med lysere stemmer.
16x9bunad
Fra å være et venstreradikalt fenomen på begynnelsen av 1900-tallet, har bunaden blitt et festplagg for absolutt alle uansett status og samfunnslag. Både den økende interessen for bunader, det enorme utvalget og bruken av plaggene er et særnorsk fenomen.

hukommelse_styrkehjernen2
Trodde du at hukommelsen ble dårligere med årene? Det trenger den ikke å bli, hvis du bruker hjernen flittig. Hjernen kan sammenliknes med en datamaskin, som får mer lagrings- og prosessorkapasitet hvis den brukes mye.
gravid kvinne
Hvordan er det med fruktbarheten etter 40 år, og hva betyr et svangerskap i godt voksen alder for mor og barns helse?
sove2_169
Fire av ti sliter med søvnen en eller to netter i måneden. En av ti har kroniske søvnproblemer. 50-åringer med moderat søvnproblemer kan ha god effekt av fysisk aktivitet, og psykoterapi kan være bedre enn sovemedisin. Det sier psykolog og søvnforsker Håvar Kallestad ved St.Olavs hospital.
ScanStockPhoto_image_304523_liten
Frukt og grønnsaker og kreftrisiko er en av kombinasjonene man har forsket lengst på innenfor kreftforskningen, for å se om det å spise mer av dette kan hjelpe. De lærde strides imidlertid fortsatt.
brystkreft2
Hvorfor er mammografi mer nyttig hos kvinner over 50 år enn i aldersgruppen 40-49 år? Hva er tett kjertelvev?
alkohol
Kvinner som har et høyt alkoholbruk risikerer å få forstørret hjerte. Det kan igjen kan føre til hjerteinfarkt og slag. Alkohol i større mengder virker i større grad som gift på det kvinnelige hjertet enn det gjør på det mannlige hjertet.
ScanStockPhoto_image_262629_liten
Feminisme setter fart på sexlivet, og fører til forhold som viser seg å svært bra både for helsa og romantikken.
depresjon
En undersøkelse, gjort på Antonius Hospital i Nederland av Jules Sclagen van Leeuwen og kollegaer, har sett på effekten av SNRI på urinlekkasje. SNRI er en type antidepressiva som ofte kalles "lykkepiller".
brystkreft
Unge kvinner som trener regelmessig har langt mindre risiko for å rammes av brystkreft før overgangsalderen enn kvinner som ikke trener.
FørsteForrige12345NesteSiste

Aktuelle emner

Annonser

Mest leste artikler

Navn
Verdens største database over norske og norrøne navn, men også en imponerende oversikt ..
vårt ekspertpanel
Dette er det eneste nettstedet i Norge som spesialiserer på overgangsalderen . Følg li..
Ler og tisser på seg ScanStockPhoto_image_3395
Er du i tvil om du er kommet i overgangsalderen? Da kan du kjøre en liten test på deg s..
menopause
Overgangsalderen kommer til alle kvinner og med den fallende østrogenkonsentrasjon. Det..
ScanStockPhoto_image_312229_small
Omtrent 1% av kvinner opplever å gå i overgangsalder før fylte 40 år, og 0,1% før fylte..