Kan enkelte matvarer stimulere hårvekst hos kvinner?

Anonym
Torsdag 12. aug. 2010 17:52

Har siden jeg var i 40-årene (er når 62) forsøkt mange forskjellige former for såkalt permanent hårfjerning i ansiktet (bl.a. elektrolyse og laser). Noen har hatt en kortvarig virkning, andre har vært ren humbug. Felles for dem er imidlertid at det har vært forferdelig dyrt, og behandlingen har pågått over måneder og år. Må ha brukt store summer totalt sett på dette.
Hva vi spiser og drikker har stor betydning for vår helse og kroppens funksjoner. Er det tenkelig at visse matvarer kan påvirke hårveksten? Har etter hvert reagert på at i perioder der jeg spiser endel havregryn kan det synes som om hårveksten stimuleres kraftig. Kan dette ha noen sammenheng på noen måte??? Ka

Anonym
Tirsdag 1. mars 2011 13:21

Hei, skjønner virkelig din frustrasjon! Dette er et tema som jeg tror veldig mange har problemer med i større og mindere grad! Jeg tror du virkelig er inne på noe her når du begynner å rette fokuset på hva er årsaken til at kroppen begynner å produsere dette her. Synd det er altfor lite fokus på akkurat dette og vil absolutt tro at mat og annet påvirker dette her. Har selv veldig problemer med kroppshår. Har prøvd IPL hårfjerning 4 ganger på armene, men fant ut på veien at dette er nok bare en evt. midlertidig løsing (utsettelse av problemet), så heller ingen tegn til bedring, men det kan jo skje når man ikke har prøvd det lengere en 4 ganger. Søkte mye rundt å prøvde å finne en annen løsning også kom jeg over en diskusjon på nette der det var ei som anbefalte å ta en urt som heter Agnus castus. I norge er den bare i salg på apoteket tror jeg i tablett form fra Nycomed. I denne tabelten er det melkesukker noe jeg ikke tåler. Litt senere var jeg tilfeldigvis i London gikk innom den første helsekostbutikken jeg så å fikk kjøpt den i flytene form uten noe ekstra ingredienser. Nå har jeg drikket en til to glass med 5ml Agnus castus i et vannglass i ca. 2 1/2 uke. Valgte å ta en liten pause for å ikke over drive inntaket, man vet jo aldri bivirkningen etter urter. Men merker betydlig bedring! Har ikke hatt noen bivirkninger enda som jeg har merket, men har begynt å miste uønsket ansiktshår og også på andre deler av kroppen. Absolutt noe å anbefale!

Hilsen en jente på 22år.

Anonym
Mandag 31. des. 2012 20:35