jeg er 30 år,men min biologiske alder er 44!!!!

Anonym
Lørdag 5. nov. 2011 20:28

Jeg er ei aktiv kvinne på 30 år. Har et sundt kosthold. Spiser mye grønnsaker og fisk. Knekkebrød med proteinrikt pålegg!!2 frukt per dag. Havregrøt til frokost med kun kanel. Drikker kun vann og te. ALDRI BRUS!!
Har kuttet ut kaker og godterier!! spiser ca 1500kcal.
Jeg har to unger. Ett år før min siste fødsel for 2 år siden fikk jeg fjernet en 15 cm stor cysyte og høyre eggstokk. Nå har de oppdaget en stor cyste på den venstre . Må kanskje fjerne den. har veldig lyst på ett barn til,men vet ikke om jeg tør med den store cysten. Jeg er redd for å fjerne den . Vil ikke komme i overgangsalderen nå.det er altfor tidlig. Jeg har slitt mye med vektøkning etter siste svangerskap. Har lavt stoffskifte.
Jeg trener mye. 4-5 gang i uka. Går på de hardeste timene. zumba ,spinning og styrketrening.Røyker ikke og drikker to glass kunn i selskap!
Veide meg på ei vekt som måler fettprosent,muskelmasse,vann,bein.Bmi.osv..
Jeg fikk sjokk. hadde en veldig høy fettprosent og en biologisk alder på 44 år. Blei kjempelei meg. Er det overgangsalderen som kommer?? Hv kan jeg gjøre. orker ikke en kjempestreng lavkarbokur. da blir jeg umulig å være i lag med. Mister all energien min da

Anonym
Søndag 6. nov. 2011 10:46

Skjønner din fortvilelse. Hadde spurt en av ekspertene her om dette. Bernt Rognlien er på plass tirsdag kveld, kanskje han har noen gode råd å gi deg.

Anonym
Onsdag 9. nov. 2011 16:42

Tror du bør starte med å gå til lege å ta blodprøver, sjekke hormon og ernæringstatus. Samtidig kan du jo logge hva du spiser, drikker, hvor mye du sover og mosjonerer i 2 uker - når du har gjort det kan det jo tenkes at du ser ting du driver med som bør forandres. En slik logging gir ofte informasjon om uvaner vi er flinke til å fortrenge. Har for eksempel flere eksempler på mennesker som tror de sover godt - men som i virkeligheten sover alt for lite.
Dette er litt hva Bernt Rognlien svarte, resten kan du se inne på ekspertsvar fra 8/11

Fru Lier
Fredag 17. aug. 2012 12:15

Jeg hadde begynt med å betvile vektas riktighet. Hva heter vekta og hvor mye kan en vekt si om din fettprosent? Hvor stor er feilmarginen?