Konstant svie - følelse av urinveisinfeksjon

Anonym
Lørdag 6. aug. 2016 20:23

Jeg er nå ganske fortvilet etter 4 uker med konstant svie og ubehag nedentil. Jeg er 49 år og har startet opp med litt uregelmessige blødninger siden februar i år. Har ikke tradisjonelle hetetokter, men periodevis varm og svetter og opplevelse av hjertebank til tider. Har egentlig ikke følt store plager før jeg i slutten av mai fikk en runde med urinveislignende plager som heldigvis gikk over etter 8-10 dager. Ca en måned senere, i begynnelsen av juli, ny runde med samme plager og som fortsatt er vedvarende! Begge ganger kom plagene dagen etter samleie med min mann. Ingen bakterielle utslag på noen prøver. Klarte å få akutt time hos gynekolog for et par uker siden som fant en sprukken cyste som han mente var forklaringen. Slimhinnene mine så normale ut, så gynekolog mente jeg er i post-/peri menopause. Slo meg ikke til ro med cyste forklaringen all den tid problemene har oppstått i to runder. Oppsøkte urolog som etter cystoskopi denne uken konstaterte irritasjon i urinrøret - ellers alt normalt. Synes forøvrig urolog var noe arrogant idet han ba meg "lære meg å leve med plagene" og la være å bruke sepe nedentil!! Vel, vel.....Det jeg lurer på er om noen andre der ute har hatt lignende plager? Kan perimenopause gi slike plager selv om slimhinnene ifølge gynekolog ser fine ut og ikke er tørre? Håper på svar fra noen. Føler meg ganske oppgitt og frustrert akkurat nå.

Anonym
Fredag 3. mars 2017 09:48

Samme problem her. Tar alltid å tester meg ved minste antydning til svie eller smerter neders i ryggen, så jeg kommer raskt igang med behandling.
Brukt denne hjemmetesten, og spart meg for et par turer til legen:
www.testhelsen.no/produkt/urinveisinfeksjonstest/urinveisinfeksjonstest-abblo

Nikki
Fredag 17. mars 2017 11:29

Hei ! Jeg kom i overgangsalder når jeg var 39 . Har tatt hormo tilskudd siden da . Plager med urinveisinfeksjon har man lett for å få etter intim omgang . Uansett overgangsalder eller ikke . Viktig å tisse rett etterpå , men da du beskriver symptomer som tyder på menn pause , tror jeg disse plagene blir forsterket , vil råde deg til å gå til fast legen din å måle noe som heter FSH den måler hvor du er i syklus , slik jeg har forstått det . Skal denne verdien være " lav " referanse område 1.2 - 21
Min er nå 82.5 denne har bare steget , du kan også måle østradiol . Jeg kan enda til tider være litt irritert i blæren og under liv . Tar innimelom østrogen stikkpiller det hjelper .

Nikki
Fredag 17. mars 2017 11:34

Beklager så mye skrive feil -:)) går litt for raskt på iPad

Anonym
Lørdag 6. jan. 2018 19:20

Hei! De stadige urinveisinfeksjonene er typisk rundt overgangsalder. Det kommer av at slimhinnen i blæren forandrer seg. Du bør bruke lokal østrogen, altså i skjeden. Dette går ikke ut i kroppen og kan brukes av alle. Enten stikkpiller eller krem (uten resept), fås på apotek, eller små tabletter som settes opp i skjeden (Vagifem) på resept. De uten resept kan hos mange svi i begynnelsen. Bruk da de på resept først. Lykke til. Hilsen en gynekolog.