Hormonubalanse/PMS

Anonym
Onsdag 15. feb. 2017 14:56

Hei,

Har vært plaget mye med PMS gjennom noen år nå, og da jeg ble gravid ble jeg veldig dårlig. Ble kjempe tørst, altså KJEMPE tørst hele tiden. Våknet og var akkurat som jeg hadde ligget i ørkenen i en uke, var desperat etter vann. Så dette stusset jeg veldig på. Ble veldig humørsyk, deprimert og følte meg VELDIG stresset og hadde mye angst som jeg ikke skjønte hvorfor, føltes som jeg skulle få et panikk anfall når som helst i perioder. Var også akutt sulten i noen uker, for så å miste matlyst. Dette føltes veldig hormonellt. Så spontanaborterte jeg.

Nå sitter jeg her og lurer på hvorfor jeg reagerte som jeg gjorde under graviditeten som varte i 10 uker, også lurer jeg på hva jeg kan gjøre med denne PMSen, som nå har kommet tilbake igjen. Og kanskje hvis jeg får balansert den, så får jeg en bedre graviditet neste gang?
Hva kan jeg gjøre? Ønsker ikke å ha det sånn som jeg hadde det sist i en graviditet, og vil veldig gjerne få bort denne PMS en en gang for alle. PMS min innbærer at jeg blir veldig slapp, lei meg, stressa/angst.

Leser om Omega 3, og eye Q som har mer EPA enn DHA og nattlysolje, og progesteronkrem.
Men nattlysolje er omega 6 og det skal visst ikke være så bra likevel(?) selvom de selger efamol som er nattlysolje som hjelper mot hormonell balanse - men det kommer jo bare tilbake med engang man slutter på efamol? Også leser jeg om progesteronkrem!? Er det også bare pynt på problemet?

Nå tar jeg Eye Q, men lurer på om jeg heller burde ta ren omega 3.

Legen sier ingenting, og mener at det ikke behøves med henvisning til endokrinolog.
Frustrerende og ikke få noe svar, eller hjelp til noe jeg har vært plaget med leeenge. Jeg skal da ikke trenge å ha det sånn hver 4 uke! Har en ganske kort syklus, med tre uker mellom hver mens, så jeg føler jeg går rundt i en eneste stor syklus, med pms hver 3 uke.

Håper du kan gi meg noen svar?

Anonym
Onsdag 5. juli 2017 21:59

Har hatt god hjelp av å bruke Johannesurt i perioder med milde PMS plager. Har også brukt 'Dong Quai' (kjøpt i Sverige) over flere år pga kraftige og hurtige svingninger i humøret. Du bør lese litt om produktet, men kan virkelig anbefale det - hadde ikke 'klart' meg uten.

Anonym
Søndag 29. april 2018 12:53

Hei, kjenner godt til det der! For min del fikk jeg økende plager med pms etter siste svangerskap ca ved 39 års alder . Nå er jeg 47 og pms har såvidt blitt noe bedre, dvs at hodepinen nå bare varer 2-3 dager mot nesten 5 dager tidligere. Trolig fordi østrogener blir lavere og lavere. Men blir veldig nedstemt og får mørke tanker litt varierende fra en uke til 2-3 dager før mens. Har betennelsesfølelse i kroppen disse fagene, med diaré og slitenhet. Ved 1. Mens dag har jeg følelse av sår i livmora og en følelse av at den nesten ramler ut. Veldig ubehagelig. Men nå er fet vel få år til jeg mister mensen. Jeg hjelpes også av johannesurt og don quai. Men det kan likevel være ganske så plagsomt. Misunner de som ikke plages på denne måten en uke PR måned. Føler meg unormal men føler meg litt mer normal når jeg leser at andre også sliter. Anbefaler ikke å gå til lege. Hvis du ikke da vil begynne med heavy medisiner. Min beste hjelp er å få forståelse og trøst. Da kjenner jeg meg ikke like mislykket.