Plager med magen, vergangsalder?

Anonym
Onsdag 1. mars 2017 12:56

Hei!
Jeg er en dame på snart 52 år, og er nok kommet i overgangsalder, bekreftet av blodprøver og gyn.undersøkelse.
Har gått på Provera fra juni-16 til januar-17. Starta med det pga svært sterke og uregelmessige blødninger, og fikk god hjelp til å regulere disse. Men da jeg slutta med siste brett, 2/2-17, kom det ingen menstruasjon. Jeg hadde vondt i magen og trodde magen skulle sprenges, men ingenting.........
Har i tillegg hatt en god del nattesvette i 1-2 år, men ellers ikke hatt store plager. Har i "alle" år hatt litt problemer med fordøyelsessystemet, mye luft, uregelmessig avføring, småvondt i magen osv. Var til gastroskopi for noen år siden, men ingen spes. funn da.

Det merkelige er at hele februar har gått med til mange plager av ulik art. Jeg har store plager med vondt i magen, spes. øvre del, småkvalme samtidig som jeg er sulten, uggen følelse i hele kroppen. Våkner av magesmerter om natten, både i øvre del av magen, og som lignende menssmerter + midt i ryggen mellom skulderbladene. Samtidig blir jeg varm og svett over hele kroppen, noen ganger ansikt og overkropp, noen ganger hele kroppen. Det sier seg selv at det blir svær lite søvn av dette.
Dessuten vært plaget av oppblåsthet og mye luft i magen, og vekselsvis løs og hard avføring. Dette minner om magekatarr/magesår/?, og venter på time til gastroskopi og ultralyd. Alle blodprøver tatt hos fastlegen var fine, og ultralyd hos gynekolog var helt fin den også. Problemet ligger ikke der.
Jeg som er veldig glad i kaffe og sjokolade, orker ikke tanken på det engang!! Lite energi, trøtt og sliten, og har vært sykemeldt de to siste ukene pga. plagene, for de er ILLE altså. Fikk i tillegg to tette migreneanfall både sist fredag 24/2 og mandag 27/2. Gråter for ingenting og er nå livredd for at dette skal være kreft!!!!
Spiser lite, så jeg som er liten og tynn fra før, er blitt enda tynnere. Prøver med å spise enkel mat (loff m/skinke, drikker vann, Biola, kamillete). Prøvde meg med vanlig middag i går, fiskegrateng og potet, gulrot. Verre i natt igjen. skjønner ikke noe???

Men det som holder meg oppe er noen innlegg på denne siden der flere kvinner forteller om plager i mage/tarm, sug i øvre del av magen osv. Er det andre/noen som har mer info eller opplysninger eller historier som denne? Eller finnes det noen som forklare meg noe om dette? PLEASE, HJELP MEG! Blir gal av dette vondtet......

Mvh. desperat overgang?

Anonym
Søndag 21. mai 2017 11:45

Litt greit å se at flere opplever fordøyelsesplager. Er 54 år, tatt østrogen i snart to år. Ofte kvalm, hjertebank, tungpustet og uggen på morgenen. Løs mage og er redd for å spise. Tror loff er best, forsøker å kutte ut kaffe. Blir alltid bedre ut på dagen. Ofte helt fin og mye energi på ettermiddagen. Likevel så sliten og lei av disse morgenplagene. Slitsomt, blir bilsyk, gruer meg til jobb. Har forsøkt å trappe ned på østrogen pga ryggplager og munnsår. Kanskje bivirkninger.? Det var umulig, da ble hjertebank og tungpustethet enda verre. Håper virkelig at dette ikke varer i mange år. Pleier å si at jeg har hjerteflimmer, anemi og lavt blodsukker på samme tid. Orker ikke utredning eller femarell, har jo helt fine dager innimellom. Dessuten sover godt, og nattesvette og humørsvingninger er ikke problemet. Til slutt ; Har noen merket at ulike munnsår har blitt verre?