Ovwrgangsalder

Igsi
Søndag 9. april 2017 12:17

Har vært i overgangsalder de siste 10 til 11 årene. Jeg er nå 52 år, og det ser ikke ut til å ta noe ende. De siste 4 til årene har mitt østrogennivå lagt rundt 80 til 100, og testosteron og progesteron har kagt jevnt lavt. De første årene når jeg ble kadtet inn i dette, var østrogenet lavt, så det har økt noe siste årene. Nattsvette og hetetokter har jeg hatt i perioder, men ikke mer en hva jeg har kunnet leve med. Det er andre plager som har vært værst - ømme, forstørrete bryster, oppblåsthet, fordøyelsesplager treg mage/løs mage og mye luft, trøtt, hodepine, stive/ømme muskler/sener og ikke minst vektøkning og generell utsvellet kropp.
Mensen forsvant 1 til år etter plagene begynte, men jar hatt ett par gjennombrudds blødninger i løpet av de siste 10 årene hbor jeg følte meg veldig utillpass og nærmest dårlig opp til flere uker før. Sånår disse blødningene kom var det nærmest en lettelse for kroppen. Men dette er minst 5 år siden nå.
Har vært borti østrogentiskudd ( tabletter) ved et par perioder over 2 år, men har ikke brukt noe de siste 6 årene. Skulle starte med østrogenplaster og hormonspiral for 1 1/2 år siden, men gynekologen klarte ikke å plassert spiralen i livmoren. Det ble prøvd to ganger og den kom kun ut igjen. Det var en vondt og smertefull opplevelse, så det hele endte med ingenting.
Har hele tiden ment at progesteronkrem er noe som prøvd, siden jeg har en overvekt av østrogen. Men når dette blir tatt opp med legen min og gynekolog virker det som om det ikke er noe de kjenner til. For dem er det kun tradisjonell behandling som gjelder , og det er østrogentilskudd. Forøvrig, når jeg har brukt østrogen med gestagen, får jeg bare ennå mer ømme og større bryster, og det er tungt å bære på. Jeg får mer væske i kroppen, vektøkning. Derfor har det vært lettere å leve med litt nattsvette og litt hetetokter om dagen som kun har vært i perioder. Jeg er også plaget med en grusom pms som er bøitt verre, ubehag/oppblåst i underlivet med påfølgende stiv og vond korsrygg. Kommer som regel om morningen under morgenstell, og varer ett par timer. Mitt spørsmål er :
Skal det ingen ende ta ? Og hva vil dere anbefale.
Takk for svar ☺ mvh sliten kvinne

Anonym
Onsdag 19. juli 2017 22:19
Anonym
Tirsdag 26. sep. 2017 09:09

Hei
Jeg jobber som terapeut. Daglig har jeg pasienter med hetetokter og overgangsplager. Kosten har mye å si. Det påvirker klimateriet og hormoner(som gradvis avtar). Behandling med laser og/eller nåler. I tillegg må den enkelte legge om kosten.

Ivar
post@capasand.no