Blødninger

Anonym
Søndag 9. april 2017 19:27

Er 45 år og har det siste året hatt endringer i blødningsmønsteret. Menstruasjonene har vært sjeldnere, uregelmessige og langt kraftigere enn før. Hadde f.eks en noenlunde normal mens i midten av januar. Deretter startet det med småblødninger i begynnelsen av mars, som har vedvart, kun "avbrutt" av en svært kraftig mens (måtte for første gang bruke super plus tamponger OG nattbind samt skifte nesten hver time), deretter daglige småblødninger igjen.

Blir sprø av dette. Finnes det legemidler/naturpreparater el.l. som kan dempe/stoppe blødningene? Bør jeg oppsøke lege for å konstantere at overgangsalderen er i gang?

Anonym
Torsdag 13. april 2017 13:16

Hei !

Det er symptomer på begynnende overgangsalder , jeg kom i overgangsalder når jeg var 39 , gikk fra normale regelmessige blødninger til plustelig kraftige og veldig uregelmessig . Visste aldri når jeg fikk menstruasjon . Kunne blø i flere uker av og på . Annbefales å oppsøke gynekolog . Ta gjerne en blod prøve FSH .dette hormonet viser hvor du befinner deg ned tanke på overgangsalder . Jeg har siden påvist overgangsalder tatt østrogen tilskudd , dette er jo et valg man må ta hver enkelt . Jeg fikk i tilegg til store blødninger også kort tidshukommelse . Store humør svinginger , totalt tappet for energi , følte meg rett å slett elendig . Jeg har meget god effekt av østrogen , føler jeg fikk livet mitt tilbake -:)) jeg personlig har ikke tro på alternativt .

Spør gjerne om det er noe mer du lurer på --:))