Indre skjelvinger, kjenner noen seg igjen?

hermia
Tirsdag 6. juni 2017 12:51

Hei.
Jeg var så plaget av nattlige hetetokter at jeg ikke hadde noe valg og startet for to måneder siden på Novofem. Jeg har ikke varmetokter mer, men jeg har tidvis gjennom døgnet en svært ubehagelig følelse av elektrisitet i kroppen. Vanskelig å forklare. En slags"agregatsfølelse med dirring/skjelving/sitring) Mest i beina, men det er i hele kroppen.Jeg prøver å finne et mønster i det og det er mest om natten og likner på opptakten til en hetetokt, men da uten varmeutvikling. Varer lenge. Synes også det er noe mer når jeg er på de hvite tablettene av Novafem. Føler som om kroppen min gjennomgår "angstanfall" gjennom døgnet samtidig som at jeg er helt mentalt rolig. Dette plager meg veldig og legen ser mistenksomt på meg og skjønner ikke noe av dette. Vær tålmodig sier han.... Kjenner noen dette igjen og har fått noen assistanse som har roet ned kroppen. Tror selv jeg må høyere opp i dose på hormoner, men det er bare en teori uten dekning fra min side. Tar i tillegg, magensium, b 12, d.vitamin, multivitamin av kvalitet, omega 3.

Anonym
Fredag 21. juli 2017 11:00

Hei - Jeg er her inne da jeg er plaget med søvnforstyrrelser - våkner gjentatte ganger ila. natten - ca. hver 1,5-2 timer - og tror dette er pga. varmefølelse ifm. overgangsalder. (Har jo alltid før hatt et godt sovehjerte!) Tør ikke ta hormontilskudd da jeg jo tenker på den økte risikoen det snakkes om mht. kreft m.m. - men noen leger skriver jo ut uten forbehold - mens andre er mer restriktive. Men hvis dette fortsetter ... man må jo sove! Uansett kjente jeg meg igjen med det du sier om "sitringer" eller "ilinger" i bena! Har aldri hatt dette før - men opplevde det først gang ifm. første perioden jeg aller først merket noe til hetetokt. Det var 1 uke hvor jeg omtrent ikke sov i det hele tatt (pga. varmefølelse om natten - og antakelig hormonubalansen). Men Femarelle hjalp meg. Men nå er det problemer igjen. Uansett - får jeg det ikke i hele kroppen - det er bare en følelse jeg får - kun når jeg hviler - f.eks. på sofaen og kanskje smådøser og så våkner - så er det som en "rush" i bena - men det går fort over hos meg. (Når jeg våkner ila. natten antagelig fordi jeg føler meg varm, får jeg også litt hjerteklapp - kanskje dette forårsaker den "sitringen" i bena?) Tror det er hormonelt betinget (el. mangelen på hormoner!) :-) Forsøkte også nevne det til legen - men hun bare ristet på hodet (som om det var noe jeg innbilte meg) - men har aldri hatt dette før! Så veldig interessant å lese at andre også opplever noe lignende! Og jeg opplever altså dette uten hormontilskudd (bortsett fra Femarelle da (fytoøstrogen)... Hvordan går det nå? Var du plaget med søvnen? Føler du at hormontilskuddet hjelper deg nå i etterkant? Mvh Gemini

Anonym
Fredag 4. aug. 2017 22:01

Hei,

Den sitringen/dirringen i kroppen kjenner jeg til. Jeg fikk denne første gang for noen år tilbake og har lenge lett etter hva det kunne skyldes. Jeg hadde den i hele kroppen. Fastlege og nevrolog fant ikke ut hva dette kunne være og tipset meg om å ta mer D-vitaminer. En annen mente at jeg hadde lite Magnesium målt i 'fullblod'. Sikkert greie tips dette, men det fjernet ikke denne sitringa som sammen med en tidvis følelse av utmattelse gjorde meg frustrert og bekymret. Hvor vidt dette skyldtes en infeksjonen jeg senere fikk påvist, en autoimmun reaksjon som kroppen min kranglet med eller ubalanse i kroppen forøvrig (for lite av en del stoffer) er jeg usikker på. Jeg har i alle fall nå fått fjernet infeksjon og justert med vitaminer ift. balansen i kroppen. Sitringen er derav mer eller mindre borte. En grundig lege som lette og fulgte opp vha blodprøver (sjekket mot 30-70 forskjellige ting over tid) har fått meg tilbake dit jeg skal være.

Anonym
Tirsdag 28. nov. 2017 21:03

Hei, jeg er i overgangsalderen, 53 år, og kjenner igjen sitring og uro i kroppen.
Tenkte kanskje jeg begynner med angstanfall, men er ikke det i det hele tatt. Har startet med østrogenplaster og syns det har blitt mer sitring i kroppen og særlig når jeg skal sove. Det som plager meg mest er utmattelse. Forferdelig følelse av å ikke orke noe! Føler meg rett og slett syk! Alle blodprøver er fine så det er nødt til å være hormonelt.