Du er her: Artikler

Mannen har også sin overgangsalder

mannen
- Men den kommer ikke like brått og oppleves heller ikke så dramatisk som kvinnens. Symptomene er vage, sier androlog Ken Purvis.

- Det første som skjer, er en forandring i kroppen. Man får bilringer, hår på rare steder, musklene svekkes og du har ikke lenger den samme energien og motivasjonen. Lysten er ikke der lenger, ereksjonen ikke så stiv som før. Når dette skjer, blir mannen kanskje lei seg eller deprimert.

- Plutselig en dag spør han - hva er det som skjer med meg? sier Ken Purvis ved Andrologisk senter i Oslo, ifølge Dagens Medisin.

Benektelse er beste forsvar

Størst psykologiske reaksjonen får han som alltid har vært stolt av sin virilitet og som benekter at han er i ferd med å bli gammel. Noen møter den nye utfordringen med å finne en yngre kone, bytte bil - eller trene til Birkebeineren.

Etter at Ken Purvis ga ut boken «Mannen midt i livet ble folk på gaten i Bergen spurt om de hadde merket noe til overgangsalderen. 98 prosent av mennene svarte nei, men 95 prosent av kvinnene svarte ja.

Men Purvis påpeker at menn svarer mer bekreftende hvis spørsmålene om overgangsalder stilles annerledes. For eksempel svarte 60 prosent av travle, amerikanske forretningsmenn ja da de ble spurt om de merket en forandring med alderen, for eksempel økt sårbarhet, skriver Dagens Medisin.

- Vi menn har lært å ha kontroll. Vi skal være problemløsere. Så opplever de å få angst foran et viktig møte; angst for regninger og småting, sier Purvis.

Les hele saken i Dagens Medisin

Onsdag 24. oktober, 2012
Mannens hjørne | Nyheter

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake