Du er her: Artikler

Vårmoten 2008: Feminin sommer – rik på farger og kontraster

Bilde1 PP 169
Et av antrekkene fra claire.dk denne våren.
Den feminine sommermoten har hentet inspirasjon fra slutten av 60-årene og begynnelsen av 70-årene. I tillegg ser vi et sterkt innslag av retro. En frekk mote, krevende å sette sammen til lekre antrekk. Les hvordan du gjør det.

Sterke farger

Nyt fargene i sommer. Kjøp noen klær i gult, orange, rød, grønn blå eller lilla. Dersom du er glad i farger, sett mange av dem sammen til en sommeropplevelse. Du kan også bruke dem sammen med hvitt eller en mørk farge.

Duse farger og litt accent

Merkekolleksjonene har lett for å komme i duse farger. Det gjør de også i år. Det kan også hende at du er av den typen som får frysninger bare noen nevner sterke farger og derfor foretrekker de duse fargene. Da kan du bruke en detalj med sterke farger, for eksempel et belte eller et armbånd. Et belte i rosa, rødt, lime, lilla eller kongeblått er kjempefint til olivengrønt, brunt, grått eller pudderfarger.

Sommerklær fulle av blomster

Bare tenk deg det: Flagrende fnugglette stoffer fulle av blomster. Det blir vel i alle fall sommerkjolen din? Bruk blomster til daglig også og nyt dem. En blomstret bluse er jo lekkert. Et blomstret sommerskjørt også. Bare pass på å bruke ett plagg med blomster og resten av antrekket uten mønster.


Sølv, gull og asfaltfarger

Sølvfarger er et av de store temaene. Bare du ikke bruker det på hele kroppen er det ok. Et plagg er nok til oss voksne. Du kan heller ta sølvfargen igjen i vesken din dersom du har behov for mer sølv i antrekket. De samme gjelder for gull. Både sølv og gull er flotte til de asfaltgrå fargene, svart og hvitt.


Retro- og hippiestoffene

Disse stoffene er morsomme for voksne damer i sommervarmen. Det du skal passe på er at plaggene ikke gir deg volum i tillegg til det du måtte ha. Plagget skal se elegant eller morsomt ut på deg. Bikker det over til ”kjerring” er det bomkjøp. Stoffene er freske i stilen og krever sin dame. For damer som er sikre på seg selv, sitter disse stoffene som et ”skudd”.

 

En av mulighetene fra kello.

Bygg din stil

Moten i dag handler om å danne stil. Det dreier seg om å bygge opp rundt sin personlighet for å få et optimalt bilde av seg selv, helt ut til klærne. Det kalles et stiluttrykk, eller moteikon i motebladverden, men da snakker man gjerne om berømte personer.
Her finner du oppskriften på hvordan du kan gjøre enkle sammensetninger av sommermoten. Det vil gå for langt å ramse opp enkeltplagg, så type plagg blir beskrevet. I butikkene finner du et utall forskjellige varianter av dem.


 

Mer ”damete” på jobb

Norske damer har tendensen til å være enkle og naturlige i klesveien, og har generelt litt vanskelig for å pynte seg. Vi er mange timer på jobben hver dag, og det er ingen grunn til ikke å være mer ”damete” i hverdagen. Det du trenger er å kjøpe noen feminine elementer til garderoben din. Det er masse lekre bluser og overdeler i butikken som kan sette prikken over i’en for jobbantrekkene dine. Du kan også legge vekk den praktiske langbuksen en stund og bruke skjørt eller kjole.

Sko hever stilen. For klumpete sko og flate sko gir ikke antrekket et løft. Prøv høyere hæler og lett, elegant form på skoene.

Neste gang du kjøper klær, legg vekt på at klærne ikke bare skal være behagelige og greie, men at også det feminine skal være til stede. Moten er svært feminin nå, så for mange vil innkjøpene nok bli en prøvelse.

 

Blazerstil

Dersom du skal kjøpe en ny jakke i sommer, behandler du den som et investeringsobjekt og kjøper god kvalitet. En blazer er som poteten, den kan brukes til det meste, og du kan ha den i mange år.

I år brukes blazeren sammen med stripebluse og eventuelt en litt hengende utringet strikkevest. Jeans eller hvit bukse passer til. Det samme gjør skjørt og kjoler. Rundt halsen vikler du et tynt og langt skjerf eller bruker et av den mer grove, moderne typen a la Palestinaskjerf. Vitsen er at det ser både elegant og rocka ut. Vil du ha et helklassisk uttrykk, har du et kjede rundt halsen og dropper skjerfet.


 

 

 

Marinestil

Denne stilen er en klassiker og kommer hver sommer, uten unntak. Har du klær i denne stilen, er det ikke mange plagg eller mye tilbehør du trenger å skaffe deg.

Hvitt, rødt og blått pluss striper er det som skal til for å skape stilen. Tilsett stjerner, og du får amerikansk stil. Gant-stil får du med en mix av et hvitt plagg og et plagg med striper, men en meget god kvalitet avgjørende for stiluttrykket. Skoene må også være av rett type for å avslutte stilen.


 

Hippie

Stilen er forskjellig fra da vi opplevde den sist. Nå er all romantikken vekk, og stilen er mer sofistikert og eksperimenterende. Selv om mange forskjellige mønstre er sammensatt i antrekket, er oppbyggingen lag-på-lag med mange forskjellige stofftyper og teksturer mer krevende. De trangeste plaggene bæres innerst i flere lag med de videste plaggene ytterst.
I fritiden kan du kose deg med ville sammensetninger, men i jobbsammenheng fungerer den sofistikerte utgaven best.

Fjær, store dusker, frynser, perler og broderier pluss kjempestore smykker er tilbehør til stilen.


 

Transparente stoffer, sateng og blonder

For å si det med en gang: Skinnende sateng er rynkefremkallende og virker alt for lett vulgært til voksne kvinner. Ikke bruk sateng i store mengder, i alle fall ikke opp mot ansiktet. Sammensatt i moderate mengder med andre stoffer blir det lekkert.

Disse stoffene er i seg selv ultrafeminine. Flere plagg lag-på-lag i slike stoffer gir et ultrafeminint og romantisk inntrykk. Sett slike plagg sammen med plagg i grovere kvalitet, for eksempel jeans og et tynt, utringent og noe hengete strikkeplagg, og du vil få et rocka inntrykk.

 

 

 

 

Sett sammen noen av sesongens nøkkelplagg:

 

Bukser til leggen

Lengdene er på buksene er forskjellig. Capribuksen har rett front og slutter rett under kneet. Den nye typen har legg i livet, har vidde i bena og slutter rett over ankelen, med eller uten oppbrett. Stilen er ladylike. Derfor er valg av sko til antrekket er essensielt. Skoene skal være lette, med hæler, ha åpen tå eller en lav, lukket front.

 

Vidt skjørt med stort volum

Bruk en kroppsnær overdel til og en kort jakke. En klassisk dressjakkelengde blir for lang. Gjør mye ut av skoene. Med dagens skomote du har mye spenst til rådighet. Til dette antrekket vil også tilbehøret understreke stilen. Belte skal være med. Er du usikker på midjen, la beltet zagge fra livet til hoftene.


 

Trangt skjørt og bluse

Finn deg en av de mange lekre blusene i butikkene. De finnes med masse søte detaljer og er svært feminine. Bruk kort catalinajakke eller kort frakk til, eller en lett og lekker lang strikkejakke. Cardiganjakke kan også brukes, men da må du gjøre maksimalt ut av  toppen/blusen under og tilbehøret. Prøv også de små, korte, lekre jakkene med trangt bærestykke og vidde nederst. Volum på toppen går fint til trang nederdel.


 

Vide bukser, kroppsnær topp

Med vid langbukse og catalinajakke kjører du safe. Det samme gjelder med en cardiganjakke og en kroppsnær topp til buksen. Du må ikke ha sirkustelt på overkroppen hvis du har noen kilo ekstra. Finn heller en topp som følger kroppen din uten å stramme. En topp med rynker i utringningen eller en søt bluse er alt du trenger for å gjøre antrekket interessant. Husk stort tilbehør til.


 

Sko som ”conversation piece”

Aldri før har skoene vært så fantasifulle. De finnes i alle farger og sinnrike fasonger, både i platå- og hælhøyde. Det beste er at vi kan bruke dem alle sammen. Ikke kjøp brune og svarte sandaler og sko i sommer. La heller sommerskoene dine ha festlige farger som gleder deg hver dag.


 

Stort tilbehør i sterke farger

Gult er kult i sommer. Kjøp en knallgul veske, en rød eller en i en annen sterk farge. Det er helt fin at vesken ikke matcher klærne. ”Kræsj” heter det på motespråket. Den skal være kjempestor i likhet med alt annet tilbehør. Kjedene skal også være store. Det samme gjelder ringer og armbånd, og du kan godt ha på deg mange av dem samtidig. Husk bare at helheten skal se flott ut.


 

Sommerkjolene

Nyt alle de flotte kjolene i sommer og kjøp mange av dem. Leggings eller tights i fine mønstre og farger er fint tilbehør. Tør du å bruke knestrømper eller halvsokker til i sko med hæler, blir det rocka. De korte kjolene er også fine over langbukser. Finn en kjole som passer din figur.

Til slutt får du frisøren din til å fiffe opp håret. Ikke være redd for å prøve noe nytt og moteriktig. Høyrød leppestift og øyne med sotet makeup er in. La de coole solbrillene toppe antrekket ditt i sommer.

 

 

Lørdag 29. mars, 2008
Stil og velvære | Nyheter | Reise og fritid

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake