Du er her: Artikler

Grønn te kan redusere risiko for prostatakreft

16x9grønn te
Menn som drikker minst fem kopper grønn te daglig ser ut for å halvere risikoen for å utvikle prostatakreft.

En forskergruppe ved det japanske nasjonale kreftsenteret har nylig publisert en studie om grønn te og prostatakreft i the American Journal of Epidemiology.
 

14 år

Forskerne har studert data over 50 000 japanske menn i alderen 40-69 år i 14 år. Resultatet viser at de som drikker minst fem kopper grønn te daglig, ser ut for å ha halvert risiko for å utvikle prostatakreft sammenlignet med de som drikker mindre enn én kopp per dag.

Ingen garanti

Men de påpeker at denne studien likevel ikke kan garantere at menn som drikker mye grønn te, aldri får prostatakreft.
De har akkurat presentert resultatene av studien, men mener at disse gir et godt håp om at grønn te faktisk kan redusere risikoen for å utvikle alvorlig prostatakreft.
                                           


Ikke vanlig

Prostatakreft er svært sjelden i asiatiske land sammenlignet med Vesten. En av grunnene til denne forskjellen kan være at asiatiske menn drikker mye grønn te, og at den faktisk kan ha en beskyttende effekt når det gjelder denne sykdommen.
 

Flere studier

Nå ønsker forskerne derfor å gå videre med sine funn. De skal gjøre flere studier – i tillegg til kliniske forsøk med pasienter – før de eventuelt kan konkludere med at grønn te faktisk har en preventiv beskyttelse mot prostatakreft.

(Kilde: MSNBC.com)

 

Onsdag 30. april, 2014
Sykdom | Helse og kosthold | Mannens hjørne | Nyheter

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake