Du er her: Artikler

Trygt å droppe vannflaska?

Vekk med vannflasken?
En gruppe amerikanske forskere mener nå at å drikke masse vann slett ikke så helsefrembringende som mange tror.

Å drikke åtte glass vann om dagen er ingen forsikring mot å bli syk. Ikke hjelper det mot hodepine og ikke renser det kroppen for giftstoffer. Vann setter heller ikke fart på ulike indre organer slik at disse fungerer bedre.

Det viser en gjennomgang av kliniske studier som publiseres in juni-utgaven av The Journal of the American Society of Nephrology.

Myte

Dr Stanley Goldfarb er professor i medisin ved University of Pennsylvania og medforfatter til studien.

Han sier at å drikke masse vann er helt unødvendig. Nå ønsker han at folk skal slippe byrden med å drasse rundt på vannflasker hele dagen.

Forskerne sier at de ikke kan finne en eneste studie som beviser at det skal være bra for helsa å drikke minst åtte glass vann om dagen. De mener utsagnet må bygge på en myte siden de ikke er i stand til å finne en eneste seriøs kilde til påstanden.

Nyrer

Men forskerne sier at de har funnet noen studier som kan bevise at å drikke masse vann hjelper nyrene til å kvitte seg med natrium.

Opphopning av natrium kan føre til høyt blodtrykk, men forskerne bak denne studien påpeker at de ikke finner helt sikre kliniske bevis for påstanden. Men vann er med på å rense urinveiene, men urin er ikke giftig.

Mindre sulten

Professor Goldfarb og hans medforfattere påpeker imidlertid at de finner ’spennende’ bevis for at å drikke mye vann kan føre til at man føler seg mindre sulten. Som igjen gjør at det blir enklere å passe vekten. Men dette er et område som de mener krever mer forskning.

Men de er helt enige om er at under normale forhold er masse vanndrikking daglig helt unødvendig.

(Kilde: nytimes.com)

 

Torsdag 22. mai, 2008
Sykdom | Helse og kosthold | Stil og velvære

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake