Per Propell

Siste artikler av Per Propell

lege
Hjerte-og karsykdommer er den hyppigste dødsårsaken blant kvinner, men rammer først 10-15 år senere enn hos menn. Likevel vet vi lite både om årsaker og behandling. Nesten all forskning er gjort på menn – men kjønnsforskjellene er store.
barbering
Håret er kvinnens pryd, heter det. Men for mye hår på gale steder kan være kosmetisk plagsomt. Heldigvis finnes det mange metoder for å bli kvitt uønsket hår på.
Hukommelse
Hukommelsen vår er kompliserte greier – og alle glemmer vi i blant. Noen frykter at glemsel er tegn på demenssykdom, men hos yngre er årsaken oftest stress og manglende konsentrasjon.

tired
Ca 50 000 nordmenn har hypokondri: redsel for at de lider av en galopperende og dødelig sykdom – trass i at undersøkelser viser at de er friske. Nå kan du teste deg selv ved å svare på 14 spørsmål.
partnersyk
Du er ute av et forhold og har funnet en ny kjæreste. Men stans litt! Selv om forholdet er nytt og herlig, er du den samme. Nå er tiden inne for å bruke det du har lært i det gamle forholdet til å skape en bedre relasjon i fremtiden.
forhold
Få snakker om det – men mange gjør det: Har sex med eks-en. Et forhold består av mange deler, sex er en av dem. Og sexdelen kan tydeligvis fortsette å leve sitt eget liv selv om forholdet er over.
177,  par
Har du lov til å konsekvent nekte samlivpartneren din sex fordi du ikke føler for det selv? Kan du dømme den du lever sammen med til et sexløst liv?
ensomhet
Studier viser at en av sju 40-åringer føler seg ensomme selv om de har mange å være sammen med, og at 40-åringer er mer ensomme enn 70-åringer. Så hva er det med 40-åringene?
ScanStockPhoto_image_256321_169_small
Er du et engasjert ja-menneske med en positiv innstilling som sier ja til alle og ønsker å være med på alt? Men som lett glemmer deg selv og dine aller nærmeste? Du må huske å si ja til deg selv også...
ScanStockPhoto_image_133333
I min by, Bergen, heter det ikke ”hjemme hos oss”, men ”hos min mor og de”, uansett hvor mange som bor i huset. ”Min mor” er hovedpersonen, mens far og andre går under den mer anonyme fellesbetegnelsen ”de”.
Tilbake