Du er her: Artikler

Fra prinsessedrøm til business

heggeprinsesse1
Wenche Hegge startet sin egen bedrift i Larvik.
Prinsessetårnet i Larvik åpnet sine nymalte dører 1.september 2007. Wenche Hegge (44) fulgte drømmen om å starte for seg selv og å drive med det hun hadde lyst til, skape morsomme og helt spesielle klær til prinsessen i oss alle!

Det var med skrekkblandet fryd Wenche kastet seg ut i et liv som selvstendig næringsdrivende. Den tidligere skredderen, butikksjefen og interiørarkitekten ble sykemeldt i en periode og fikk en tenkepause.   - Det er noe rart med det å passere førti, man kjenner seg selv bedre og begynner å komme til bunns i hva man vil. Jeg har kanskje hatt min egen prinsessedrøm hele tiden, undrer Wenche.

Jeg satte meg inn i støtteordninger for etablerere i mitt fylke og fikk god hjelp og støtte av Link Larvik som samarbeider med Næringssenteret i Vestfold og Nettverksbanken Vestfold. Link tilbød en gratis mentorordning for etablerere og nyskapende prosjekter. Dessuten hjelper de til med startlån og kurs man trenger i forbindelse med etableringen. Nye etablerere får i tillegg muligheten til å bli med i et nettverk, noe som jeg tror blir nyttig videre. Jeg har også hatt masse støtte og hjelp av samboeren min.

Wencke fikk tilfeldigvis høre om et tomt lokale i det nedlagte fabrikkanlegget til Treschow Fritzøe på Langestrand i Larvik. Stedet har industrielle tradisjoner tilbake til 1500 – tallet. I dag rommer anlegget flere gallerier og verksteder, Sylvette Kunstkafe og Larvik Museum.
- Jeg tok en titt i lokalet mens det var en utstilling der.  Når jeg stod her inne og så meg om, falt alt på plass. De gotiske vinduene, høyden under taket, bygget som utvendig minnet om et tårn, jo det måtte bli ”Prinsessetårnet”!

- Kari Hoff drev en systue på hobbybasis i samme område og vi bestemte oss for å slå oss sammen og dele lokalet. Selv om Kari er pensjonist og fortsatt ville drive dette som en hobby, så vi fordelene med å være under samme tak, både kreativt og praktisk. Hvert klesplagg er små kunstverk.  Det må være litt humor i klesplaggene, jeg er jo ikke så rent lite teatralsk av meg, sier den tidligere teaterskredderen. - Jeg syns man kan prøve å skille seg litt ut i hverdagen. Det fins bare et av hvert plagg her, men ønsker man et av plaggene i en annen farge eller størrelse, så syr jeg det. Jeg syr hva det måtte være, kåper, drakter, ballkjoler, bare kom! I januar skal jeg ha ferdig en brudekjole, den gleder jeg meg fryktelig til å begynne på, kvitrer Wenche.

Wenche syr et til to plagg per dag. Klærne koster mellom 1000,- og 3000,- kroner. - Det er slett ikke dyrt når det gjelder skreddersøm og det benyttes gode stoffer. Venner og kjente har kommet med stoffer de har hatt et forhold til. En vakker gardin, et pledd, en kåpe og lurer på om jeg kan bruke det. Jeg blander noen ganger gammelt og nytt og slik får plaggene sin helt spesielle stil og så blir det litt gjenbruk.

Vesker er plassert på en hylle under taket. Alle designet og sydd av skredderen selv. Et lite stativ på gulvet er fylt med søte barneklær. - Jeg må ha noe til de små også, men jeg satser mest på kvinner mellom 35 og 65 år. Åja, så har jeg også klær til hunder! 

I tillegg til klær, selger Wenche strømpebukser, fargerike sko og smykker. Innerst i lokalet henger fargerike festdrakter, fantasibunader og dåpskjoler designet og sydd av Kari Hoff. Vakre festplagg for den som ønsker seg noe annet enn de tradisjonelle bunadene. – En viktig jobb i startfasen er å skaffe seg gode kontakter. Målet er å sy klær til noen som syns litt i mediene både lokalt og nasjonalt, det jo den beste promoteringen man kan få, mener Wenche. Skredderen regner med hardt arbeid fremover. Med innsatsvilje, kreativitet, arbeidslyst og forretningsteft skal Prinsessetårnet bli business.

www.prinsessetaarnet.no


Går du med en drøm om å etablere en bedrift?

Finn ut om det fins veiledningstjeneste eller spesielle støtteordninger for etablering i din kommune eller ditt fylke. Søk på kommunen eller fylkeskommunens nettsider.

En gratis telefon – og internettjeneste gir deg svar på spørsmål som har med etablering og drift av næringsvirksomhet å gjøre. Tjenesten drives av VINN i Narvik på oppdrag for Nærings- og handelsdepartementet. Ring 800 33 840 eller bruk internettjenestene owww.bedin.no og www.etablerer.no

Det finnes en rekke offentlige tilskuddordninger for gjennomføringen av innovasjons- og utviklingsprosjekter. Her er noen av de mest sentrale institusjonene som tilbyr slike ordninger:

Etablererstipend fra Innovasjon Norge
Etablererstipendordningen er en landsdekkende ordning for etablerere og nyetablerte bedrifter. Hensikten med etablererstipendordningen er å stimulere til etableringer som skaper langsiktige og lønnsomme arbeidsplasser.  Les mer på www.innovasjonnorge.no


SkatteFUNN er ordningen for virksomheter som vil skape verdier av nye ideer. Formålet er å fremskaffe ny kunnskap, informasjon eller erfaring som igjen kan føre til nye eller bedre produkter, tjenester eller produksjonsmåter. SkatteFUNN en rettighetsbasert skattefradragsordning uten noen budsjettbegrensing. Les mer på www.skattefunn.no

Torsdag 4. oktober, 2007
Økonomi og jobb | Reise og fritid

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake