Du er her: Artikler

Dansende suksess

ecodans
Lurer du på hvordan bestefar faktisk ser ut når han danser? En ny nettreklame får til nettopp det, og er blitt en braksuksess.

 

ICA lanserte reklamen The Eco Dance i midten av oktober.

– I løpet av bare tre uker registrerte vi 287 000 unike brukere, mens 208 000 hadde laget et eget dansogram. Dette skjedde nesten av seg selv, før vi satte i gang med ordentlig promotering av den, sier marketingsjef Christian Erga i ICA.

Økodansreklamen går på tv også, og på nettsiden ecodance.no møter du den interaktive og velfødde danseløven Marius. Han utfører en dans som neppe ville vunnet ’’Skal vi danse?’’. Med noen enkle tastetrykk kan du bytte ut ansiktet hans med ditt eget eller andres.

– Programmet vi har brukt gjør at ansiktet ser nesten skremmende levende ut. Det er svært fascinerende å se mennesker du kjenner i en uvant situasjon som denne. Det er nok derfor reklamen har slått så godt an, sier Erga.

Og her kan du se Erga danse økodansen.

Interaktiv trend

Reklamen er ikke et signal om at ICA har kastet seg på ’’Skal vi danse?’’-bølgen, men er laget for å promotere deres nye satsing på økologisk mat, ’’I love eco’’.

– Reklame som skaper engasjement har et fortrinn når det gjelder å holde på oppmerksomheten, selv når man ikke ser reklamen. Slik sett er filmen og ideen langt over gjennomsnittet av tv-reklame, sier rektor Trond Blindheim ved Norges Markedshøyskole.

Ifølge rektoren er det en trend at nettreklamen blir interaktiv.

– Interaktive medier er i vinden, og reklame- og mediebyråer er veldig opptatt av å vise sin kompetanse og kreativitet når det gjelder bruk av moderne medier, sier han.

– YouTube og Facebook er som skapt for reklamefolk og andre bærere av glade budskap. Lager man noe som slår an der, sprer budskapet seg nærmest epidemisk, sier Blindheim.

Rett på Facebook

Engasjement var en bevisst strategi av ICA.

– Det var reklamebyrået vårt, King, som kom med ideen om den økologiske dansen. Vi har god erfaring med at involvering fra brukerne skaper stor trafikk og høy oppmerksomhet, sier Erga i ICA.

Når du har laget din egen versjon av dansen, kan du med en enkel knapp til Facebook sørge for å spre filmen videre til vennegrupper og andre.

På YouTube nærmer The Eco Dance-reklamen seg nå 40 000 visninger.

– Kampanjen har gitt fine besøkstall på vår egen nettside ICA.no også. I uke 43 opplevde vi rekord i antall besøk og antall unike besøk, sier Erga.

Onsdag 5. november, 2008
Økonomi og jobb | Nyheter

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake