Du er her: Artikler

Nyheter selger i krisetider

nyheter
Salget av utenlandske nyhetsmagasiner har økt kraftig i høst. Appetitten på lesestoff om internasjonal politikk og økonomi er rekordstor.

– Salget av utenlandske aktualitetsblader i Narvesen er opp 20 prosent sammenlignet med høsten 2007, sier Nina Halvorsen, kategorisjef for lesestoff i Reitan Servicehandel.

Hun tror økningen henger sammen med det internasjonale nyhetsbildet.

– Finanskrisen og USA-valget er eksempler på saker som antagelig løfter interessen for å kjøpe magasiner som tilbyr dybdeinformasjon og analyser, sier Nina Halvorsen.

Av de internasjonale nyhetsmagasinene er engelske The Economist aller mest populært blant nordmenn. Salget i høst ligger mer enn 50 prosent over nivået fra i fjor.

– På de neste plassene følger Der Spiegel (tysk), Time, Newsweek (amerikanske) og Stern (tysk), sier Nina Halvorsen.

Utvalget av utenlandske aktualitetsmagasiner omfatter drøyt 40 titler. Av alle landets utsalgssteder er Narvesen Continental i Oslo klart på topp når det gjelder salg av slike blader.

– Etterspørselen har økt betydelig de siste månedene. Folk ønsker å følge med. Særlig virker det som om interessen for Obama og verdensøkonomien er voldsomt stor, sier daglig leder Bjørnar Ødegård i Narvesen Continental.

Flest menn

Han har mange kunder som er faste kjøpere av utenlandske aktualitetsmagasiner. En stor del av dem kjøper også flere slike blader om gangen.

– Det er nok flere menn enn kvinner blant disse kjøperne. Middelaldrende og godt voksne menn er storkjøperne, sier Ødegård.

Han har inntrykk av at de kvinnelige kjøperne av nyhetsblader i gjennomsnitt er noe yngre.

– Men vi har også en god del ganske unge kjøpere som vil følge med i viktige verdensbegivenheter, ikke minst studenter, sier Bjørnar Ødegård.

(Kilde: Newswire)

Mandag 24. november, 2008
Økonomi og jobb | Nyheter

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake