Du er her: Artikler

Mange får ny jobb

arbeide
Det er ikke helsvart selv om du mister jobben. Fortsatt er det gode muligheter for å ny jobb, melder bemanningsbransjen.

 

 

– Situasjonen på arbeidsmarkedet er bedre enn man kan få inntrykk av fra overskriftene i avisene, sier fagsjef Even Hagelien i NHO Service.

En rundspørring blant bemanningsbyråene viser at det fortsatt er mange ledige jobber. Og det tar ikke lengre tid å skaffe folk nytt arbeid enn det gjorde før finanskrisen.

Selv om det er 20 prosent flere jobbsøkere nå enn det var på samme tid i fjor, mener NHO Service at det er mulig for de fleste å få seg ny jobb.

– Dersom folk er villige til å fire litt på kravene til arbeidsoppgaver, arbeidssted eller lønn, får de fleste ny jobb i løpet av kort tid, sier Even Hagelien.

Ikke påskudd

– Det er fortsatt trøkk og mange ledige jobber i bransjer som økonomi, IT og oljevirksomhet, sier Herman Bay i Adecco Naviga, som jobber med bedrifter i omstilling.

I høst har Naviga skaffet nytt arbeid til hundrevis av mennesker som har måttet slutte i jobben på grunn av finanskrisen.

– Mange er blinde for det de faktisk kan og ser ikke seg selv i en ny yrkesrolle. De fleste trenger hjelp til å beskrive tydelig det de kan, og til å finne ut hva av dette som er etterspurt i arbeidslivet.

De som er innstilt på å jobbe og levere det arbeidsgiverne har behov for, kommer raskt videre, sier Bay.

Han opplever ikke at bedrifter bruker finanskrisen som påskudd for å kvitte seg med mindre produktive medarbeidere.

– Vårt inntrykk er at mange svært dyktige og kompetente er blitt overtallige denne høsten. Det er markedssituasjonen som bestemmer om folk mister jobben, ikke den enkeltes kvalifikasjoner.

Mindre kresne

Bemanningsselskapet TopTemp mener finanskrisen har ført til at folk er mindre kresne når de skal søke etter ny jobb.

– Mange har skjønt at det er viktig å være fleksibel og ikke forlange at den nye jobben skal være akkurat like attraktiv som den forrige. Vi har eksempler på finansmeklere som har tatt jobb innen salg og administrasjon og er fornøyd med den overgangen, sier salgssjef Lise M.Bekken.

Hun synes ikke det er grunn til å svartmale situasjonen på arbeidsmarkedet.

– Vi er ikke så veldig pessimistiske. Det er stadig behov for folk på regnskap, økonomi, salg og kundeservice. Elektrikere er også en ettertraktet yrkesgruppe. Og bedrifter som innfører ansettelsesstopp, får gjerne økt behov for vikarer.

Ifølge TopTemp tar det ikke lengre tid enn før å skaffe folk nye jobber.

– Vikariater kan vi skaffe i løpet av noen timer, faste jobber tar fra et par dager til noen uker, sier Lise M. Bekken.

Fredag 19. desember, 2008
Økonomi og jobb | Nyheter

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake