Du er her: Artikler

Use it or loose it!

sex
Hva skjer når sæden hoper seg opp? I innlegget "litt engstelig, men mest desperat" forteller "anonym" om sin kones manglende sexlyst og hans egen stigende fortvilelse og også etterhvert smerte, rent fysisk.

Makkerens sexlyst borte

Det er modig å stå frem som han gjør her: "Litt engstelig, men mest desperat" og fortelle om sin egen situasjon og frustrasjon. Han er glad i sin kone, men etter en barnefødsel vil hun ikke lenger ha sex med ham. Dette er normalt det første halvåret etter en fødsel at både kvinner og menn kan miste sexlysten, men ikke fem år senere. Han beskriver hvordan de har prøvd det meste av terapi og eksperter, men at ingen ting har hjulpet, før han nå kom til en urolog som hadde god greie på tingene! "Nå vet jeg endelig litt mer om hva som skjer!" skriver han i et innlegg litt lenger nede i lenken.

Det er jo stusselig å bli avvist seksuelt når man er glad i makkeren sin, og det kan definitivt gå på psyken løs. Både for kvinner og menn -når man er den som blir avvist.

Å være den som avviser kan heller ikke være greit i det lange løp. Vår mann her har utvist en helt utrolig tolmodighet og lojalitet mot sin kone, syns nå artikkelforfatteren. Men i tillegg har han fått fysiske problemer med smerter i pungen, noe jeg kunne lite om før jeg leste anonyms innlegg nr to. For å sitere ham:

Sædlagre fulle, systemet skrus av

"Mine sedlagre i prostata var helt fulle og abnormalt store. Når sædlagrene i prostata fyller seg helt opp er de med på å stimulere lyst hos en mann. Mine sædlagre var blokkert av gelatert sæd, etter lite bruk over lang tid. Noe som førte til oppbygning av trykk som igjen stimulerte lyst opp mot galskap. Kroppen var også i ferd med å skru av "systemet" i og med at det ikke var i bruk og mitt testosteronnivå var på vei ned, siden jeg ikke lenger hadde bruk for det."

Videre skriver han at dette er et problem en del faktisk har, han var ikke så "sjelden" som han trodde, så kanskje det er flere av leserne våre som kan ha glede av å lese hans innlegg her hos oss.

Use it or loose it

Det er altså en klar sammenheng mellom produksjon av sæd og avgangen av denne, testosteron og sexlyst herav "use it or loose it!"
Dette gjelder også kvinner. Dersom man ikke har regelmessig tenning og utløsning vil dette sakte men sikkert forsvinne. Noe som kan være viktig å ha med seg for kvinner i overgangsalderen. Det er normalt å miste lysten for kvinner i overgangsalderen, for en periode, men så kommer den som regel tilbake når man har kommet gjennom selve overgangsalderen. 

Trangere skjede

Det som kan legges til er også at kvinner får problemer dersom de bruker skjeden sjeldent. Dette gjelder også alle aldre, skjeden skrumper og det blir trangt, rett og slett. Så man kan faktisk si det samme om kvinner "use it or loose it" Kuren i seg selv for begge parter er ganske enkel, det er rett og slett å ha et regelmessig sexliv med orgasmer.  

Nærhet er viktig for følelse av tilhørighet

Å ha regelmessig sex er også viktig i et forhold for at man skal føle samhørighet med hverandre. Begge utskiller hormonet Oxytocin som også påvirker oss slik at vi liker den vi elsker med. Oxytocin kalles derfor også "Kjærlighetens hormon". Det utgjør limet i et forhold, om man kan si det slik. Oxytocin er et allsidig hormon som følger oss i alle livets faser.
 

Oppsøk hjelp hvis manglende lyst varer over tid

Dersom piffen har gått ut av sexlivet for deg og din partner kan man prøve terapi, men enklere er bøker og remedier som du kan få kjøpt på Kondomeriet og andre lignende butikker, en del av dem er på nett, så om du syns det er pinlig, så kan du bare bestille tingene og få dem rett hjem i posten. Du får det også på de fleste apotekene.

Fungerer ikke dette vil et parkurs være å anbefale. Det kan også være fornuftig å sjekke hormonnivåene både hos kvinnen og mannen, siden dette også påvirker lysten hos den enkelte.

NRKpuls har laget en flot side over samleiestillinger der de også tar hensyn til forskjellige handicap, den kan jo virke inspirerende den også, så ta en titt! 

Tirsdag 8. januar, 2013
Sykdom | Sex og kjærlighet | Mannens hjørne

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake