Du er her: Artikler

Forelskelseshormoner

skjønnhet
Alle kjenner vel den kriblende gode følelsen i magen, suset i hodet og det å være mo i knærne. En følelse man kan oppleve uansett alder -som er knyttet til hormoner

Du kan ikke fraskrive deg ansvaret for det du gjør og sier, men det kan jo være artig å vite mer om hva som foregår inne i kroppen din, hva som er med på å drive deg. Hormoner er artige stoffer.

Forelskede par har mindre serotonin i kroppen, noe som gir følelsen av å trenge mindre søvn. De har også et høyere nivå av stresshormoner kortisol, som gjør at man trenger mindre mat. Serotonin er også en faktor som er med på å gjøre at du holder fokus på den du er glad i. Har dere i tillegg sex, så vil frigjøringen av hormonet oxytocin gi dere en følelse av at dere hører sammen. Oxytocin virker rett og slett som limet i et forhold. Det er en av grunnene til at det er viktig å opprettholde et sunt samliv for at forholdet skal holde i lengden.

Er du i et forhold som er litt lunkent er nok en helgetur for to eller en ukes ferie en veldig god investering. Sørg for å dra et sted der dere kan oppleve noe samtidig som at dere får tid til å være to-somme og romantiske.

Her har vi samlet litt forskjellige artikler om forelskelse og hormoner

Tirsdag 26. januar, 2016
Sex og kjærlighet

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake