Du er her: Artikler

Vagifem 10- ny og lavere dosering

177,  par
Mange kvinner opplever etter overgangsalderen at slimhinnene i skjeden blir endret. Det medfører svie, kløe, tørrhet og smertefull sex.

Til dette er det god hjelp å få i form av lokale østrogener. I Norge er det 2 prepareter på markedet som er likeverdig effekfulle. Det er Vagifem som er reseptbelagt og Ovesterin som fåes kjøpt på apotek uten resept.

Nesten upåaktet hen, er det nå kommet en svakere dosering av Vagifem som gir like god virkning, men tar noe lenger tid før man oppnår effekt. Det gamle preparatet inneholder 25 mikrogram østogen til forskjell fra det nye som inneholder bare 10 mikrogram. Det er  i tråd med internasjonale terapianbefalinger om å bruke lavest mulig dose for effektiv behandling.

Nesten alle kan bruke lokalbehandling med østrogener og med god effekt. Lokalbehandling er aldri påvist å føre til farlige langtidsbivirkninger, fordi dosen er minimal og lokal. Vagifem 10 er enda et skritt i tryggere retning.

På den norske hjemmesiden til den produsenten er det ingen informasjon om Vagifem 10, selv om preparatet har vært tilgjengelig på apotekene i flere måneder.

 

 

Torsdag 14. april, 2011
Sex og kjærlighet

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake