Du er her: Artikler

Ferie på egne premisser

P1000032
Mange enslige ønsker noen å reise sammen med. Foto: Evy Sandberg
Er du singel, godt voksen, eller ønsker deg rett og slett en ferie på egne premisser uten barn og barnebarn? Mulighetene for dem som ønsker seg turer i fred og ro uten barnefamilienes bråk, men med fellesskap, aktiviteter og opplevelser blir stadig større.

Flere og flere ønsker velværereiser og reiser med mening, da gjerne sammen med andre likesinnede og i samme aldersgruppe. 

 - Folk vil ha mer aktive og tilrettelagte turer. Derfor må vi selge noe mer kreativt og unikt, sier Charlotte Ehde-Eliassen, sjefsjomfru og günder i Jomfrureiser. Etter den første turen til Tyrkia i 1991 har etterspørselen etter reiser kun for kvinner bare økt.
- Kvinner fortjener det. Vi står på for andre hele tiden. Derfor vil jeg forgylle hverdagen og legge til rette for opplevelser i kvinnefellesskap som gir påfyll. For det meste er det kvinner mellom 45 og 65 år som reiser, men det finnes bestandig noen yngre og noen eldre. Kriteriene er at du må være sprek. Reisene fungerer ikke som noe søsterhjem, forklarer Charlotte Ehde-Eliassen.
Med årene har variasjonen i turene økt, og Jomfrureiser tilbyr reiser innen temaene vandring, aktivitet & trening, spa & velvære, langreiser, sykkelturer, en glad kropp og weekendturer.

 

Bildetekst: Stadig flere reiser er tilpasset godt voksne. Foto: Evy Sandberg 

Fokus på deg

- Kvinner gjør slike reiser lettere enn menn, men vi har også reiser for menn, enten de er single eller par, sier Charlotte og nevner sykkelturer ved Donaus bredder eller lengre turer og program som kan ha interesse for alle. Jomfrureiser samarbeider med søsterselskapet Merlot Reiser som har spesialisert seg på sykkel-og fotturer i tillegg til kanalbåtturer.

- Vi legger individuelt godt til rette for single på våre reiser. Vi har fokus på deg som reisende. Eller dersom en jentegjeng ønsker det, kan vi lage pakka på reisemålet, men at dere bestiller fly sjøl. Jomfrureiser leverer også reiser spesielt tilpasset godt voksne, det vil si gruppen over 60 år.

- Vi jobber veldig mye med dette og snur programmet hele tiden slik at det skal passe hver gruppe, forteller Charlotte som med Jomfrureiser er ledende på markedet med å tilby over 100 forskjellig gruppereiser spesielt tilpasset damer og single.

Rolling Stones-generasjonen

- Dagens femti- og sekstiåringer sitter ikke i en ørlappstol og løser kryssord. Det er en kunnskaptørst, frihetselskende og ikke minst ressurssterk gruppe som reiser som aldri før, sier Lena Petersson i Star Tour om Rolling Stones- generasjonen som i hovedsak utgjør de reisende på deres Temareiser.

Utenom Temareisene foreslår Star Tour for eksempel togturer i Tunisia og Tyrkia for godt voksne, mens Karpathos og Mallorca foreslås som gode reisemål for denne aldersgruppen av Apollo og reisemagasinet Vagabond. Escape Travel er et annet reiseselskap som foreslår togreiser for godt voksne. De fleste av de mest kjente togselskapene har ulike turforslag innen luksuriøse og berømte togreiser, så her er noe å velge i for enhver smak. Escape Travel er også magasinet Vi over 60 sin samarbeidspartner til reiser for sine lesere. Ellers tilbyr de fleste større banker seniorturer for sine kunder.

 

 

Foto: Evy Sandberg

 

Trivselsreiser og kvalitet

Solia har sine Premiumreiser som er fellesreiser for godt voksne med et bredt innhold. Reisene passer godt for deg som reiser alene, eller den som ønsker å reise med andre på samme alder. 

Litt mindre – litt mer, er Vitaltour sitt motto. Vitaltour er et lite reiseselskap som ønsker å tilby  trivselsreiser/helsereiser, langtidsreiser og sol & badereiser med kvalitet og personlige rammer.

Blaaturpikene er et annet lite reiseselkap som retter seg mot den typiske målgruppen som har en anledning/unnskyldning til å ta en blåtur. De skreddersyr blåturen til akkurat ditt reiseselskap basert på ønsker og behov, det være seg jentegjengen, syklubben eller andre grupper.

- Det er en voksende etterspørsel etter dette produktet, sier Ving om godt voksne som ønsker seg en rolig ferie. Ving har et forholdsvis nytt hotellkonsept der barnefamilier er uønsket. Det første var Sunprime Resort på Gran Canaria, men Ving satser på flere hotellprosjekter etter samme ønske i Thailand og på Tenerife.

Et annet alternativ er å bestille fly selv, men få individuelt tilrettelagte turer, eller ferdige pakker på reisemålet. Flere og flere ønsker velværereiser og reiser med mening, da gjerne sammen med andre likesinnede og i samme aldersgruppe. 

Mandag 31. oktober, 2011
Reise og fritid

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake