Du er her: Artikler

Zoely- ny p-pille

pillebrett
Det er ikke ofte det kommer nye p-piller på markedet, Norge er et lite land der det tar lang tid å få godkjenning, så dette er en hyggelig nyhet. Kanskje det kan være en spore til ny preparater for overgangsplager?

En ny p-pille av kombinasjonstypen, er i disse dager lansert i Norge- forhåpentligvis litt bedre og litt sunnere enn før! Kombinaspille betyr at den innholder både østrogen og et progesteronliknende stoff. Det nye med denne p-pillen er at østrogenet ikke er syntestisk, men biokjemisk likt det kroppen selv lager. Progesterondelen er også avledet fra kroppens eget progesteron, og mere kroppslikt.

Prevensjonseffekten er den samme som tidligere p-piller, nemlig at eggløsningen hemmes.

Zoely har 24 aktive piller og 4 sukkerpiller, hvilket medfører mindre blødninger.

 

Det  er interessant at p-pillene utvikles i denne retningen, med mer og mer kroppslike stoffer. De likner nå til forveksling det som brukes for behandling av overgangsalderplager, dvs hetetokter og nattesvette etc. Det har skjedd mye på p-pillefronten de siste år og mange nye og bedre preparater er kommet. Det samme kan ikke sies om hormonsubstitusjon for kvinner midt i livet. Her ligger forskningen dessverre i  dvale.

Torsdag 16. februar, 2012
Sex og kjærlighet

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake