Du er her: Artikler

Gratulerer med dagen!

Overgangshopp
Den 18. oktober er den internasjonale menopause dagen og vi benytter derfor sjansen til å gratulere også deg med dagen! Overgangsaldere kan også være en overgang fra en en alder i livet til en annen og være noe positivt!

I dag fyller også dette nettstedet 9 år, etter at gynekolog Åsle-Marit Ullern med venner og familie startet dette på den internasjonale menopausedagen i 2007. Her ønsker vi å sette lys på en alder i en kvinnes liv som er ganske tabubelagt, men som tross alt er noe alle kvinner må igjennom en eller annen gang i livet når man slutter å være reproduktiv. 

Det er en del myter rundt overgangsalderen, ting som skjer i kroppen som kan komme litt uventet, være direkte plagsomt eller bare litt plagsomt. 

Noen opplever også en glede fordi man ikke kommer til å ha mensen mer, man kan ha sex når man vil og være tosomme igjen om man er i et parforhold og barna har flyttet ut. 

Vi er en av de få dyreartene som overlever overgangsalderen. Man har sett at noen gjør det i fangeskap, men den eneste dyrearten man vet overlever ute i naturen er kortfinnegrindhvalen. 

Så nyt dagen!

Søndag 16. oktober, 2016
Om overgangsalderen

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake