Du er her: Artikler

Gratulerer med dagen!

Overgangshopp
Den 18. oktober er den internasjonale menopause dagen og vi benytter derfor sjansen til å gratulere også deg med dagen! Overgangsaldere kan også være en overgang fra en en alder i livet til en annen og være noe positivt!

I dag fyller også dette nettstedet 13 år, etter at gynekolog Åsle-Marit Ullern med venner og familie startet dette på den internasjonale menopausedagen i 2007. Her ønsker vi å sette lys på en alder i en kvinnes liv som er ganske tabubelagt, men som tross alt er noe alle kvinner må igjennom en eller annen gang i livet når man slutter å være reproduktiv. 

Det er en del myter rundt overgangsalderen, ting som skjer i kroppen som kan komme litt uventet, være direkte plagsomt eller bare litt plagsomt. 

Noen opplever også en glede fordi man ikke kommer til å ha mensen mer, man kan ha sex når man vil og være tosomme igjen om man er i et parforhold og barna har flyttet ut. 

Vi er en av de få dyreartene som overlever overgangsalderen. Man har sett at noen gjør det i fangeskap, men den eneste dyrearten man vet overlever ute i naturen er kortfinnegrindhvalen. 

Vi vil også takke sponsorene våre som trofast støtter oss slik at vi kan gi dere god informasjon om overgangalderen. 

Så nyt dagen!

Søndag 18. oktober, 2020
Om overgangsalderen

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake