Du er her: Artikler

Spiralnyheter

Gynefix
2 nye spiraler er på det norske markedet i 2014. Begge kan benyttes som prevensjon også til voksne kvinner.

Jaydess

Jaydess vil være tilgjengelig på norske apotek fra slutten av januar, og er minihormonspiralen som vi har ventet på en stund. Den likner på den vanlige hormonspiralen som er  en T- formet plastsak som langsomt avgir  gestagenet levonorgestrel, men skiller seg ved at den er mindre i størrelse og skiller ut mindre hormon.

 Det medfører at den egner seg bedre til kvinner som ikke har født, eller som har hatt bivirkninger på hormonet som spiralen inneholder. Den kan sitte i 3 år, og kan også være et bra alternativ mellom 2 svangerskap.

 Bayer Health Care som lanserer  Jaydess , har ikke som indikasjon at den nye minispiralen skal kunne brukes som del av hormonsubstitusjon hos kvinner i forbindelse med overgangsalder, men dette vil sannsynligvis bli vurdert av gynekologer ( egen anm).

Jaydess vil være like sikkert som prevensjonmiddel som den gamle hormonspiralen.

Gynefix

GyneFix er en kobberkjedespiral som også er ny. Den er en liten vingeløs kobbersak som ikke inneholder hormoner,  og som er mye mindre enn de andre kobberspiralene på markedet. Den passer også for kvinner som ikke har født, pga størrelsen. Produsenten angir at GyneFix ikke øker blødningsmengden ved mens, hvilket er et hyppig  problem med de vanlige kobberspiralene. GyneFIx krever en spesiell innsettingsteknikk og ultralyd , og gjøres ikke av alle gynekologer. Se evt  liste http://shop.navamedic.com

 
Søndag 12. januar, 2014
Sex og kjærlighet

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake