Du er her: Artikler

Muffins

Ilstad_DetSoteLiv 2
Kristine Ilstad, en av Norges største kakebloggere, som har blogget i hele 10 år, har skrevet en ny bok som heter "Det søte liv". Her er det mye digg til hverdag og fest og jeg prøvde meg på muffinsene hennes:)

Denne boka er kjempfin, gode beskrivelser av hvordan man skal lage kakene og nydelige bilder. Det er Cappelen Damm forlag som har utgitt boken og du kan kjøpe den enten i bokhandelen eller her hos Bokeksperten.no

På bloggen hennes: Det søte liv finner du mer enn 3200 oppskrifter på kaker og desserter, og en egen bakeskole. Enklere blir det ikke!

Jeg har hatt så lyst på eplemuffins, eplene er passe modne ute i hagen nå, så jeg tok utgangspunkt i Sjakkmuffinsoppskriften hennes, på side 298: og isteden for kakao hadde jeg epler i:)

Her er oppskriften på ca 30 små muffins, eller ca 12 store:

 

200 gram smør
3 dl sukker
3 egg
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 dl melk (jeg brukte kefir)
 

Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland i vekselvis med melken/kefir. Rør deigen jevn og klumpfri. 
Sett muffinsformer i muffinsbrett, så de holder fasongen under stekingen. Bruk to skjeer og sett deigen i muffinsformene. Fyll dem opp ca 2/3 deler. Skjær eplene i passelige biter slik at de får plass i muffinsformene. Dryss sukker og kanel på toppen og sett muffinsene midt i ovnen ved 180 grader C i ca 15 min, til de er gyldne på toppen. 

Her kan du kjøpe boka på nett hos Bokeksperten ellers finner du den også i de fleste bokhandlerne.

Mandag 15. september, 2014
Helse og kosthold | Reise og fritid

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake