Du er her: Artikler

Velkommen til nettstedet for kvinner fra 40 til 60 år!

Stor logo Overgang
Mitt navn er Åsle-Marit Ullern. Jeg er kvinne, 50 år, mor til 3 og gynekolog. I over 20 år har jeg arbeidet med kvinnehelse og kvinnesykdommer. Først i mange år som lege på sykehus, og de 4 siste årene som privat-praktiserende gynekolog i Oslo sør-øst. Hver dag møter jeg mange kvinner som er på vei inn i, er midt i, eller er ferdig med overgangsalderen.

Spørsmålene er mange og jeg merker at informasjonsbehovet er stort. Jeg har derfor latt meg inspirere av mine venner jordmor Siri von Krogh og hennes mann redaktør Ivar Steen-Johnsen. De skapte BarniMagen.com i 2000, og gjorde det til nettstedet for alle gravide i Norge. Jeg har hatt gleden av å bidra helt fra starten fra mitt faglig ståsted. I min vanlige jobb har jeg  merket hvor viktig dette nettstedet har vært for mange vordende mødre, både når det gjelder kommunikasjon mellom de gravide, og de gravide og ekspertene som svarer på spørsmål.

Ideen om at dette også var mulig å skape på det store feltet som gjelder overgangsalderen, har modnet over tid.

Ingen av oss kan melde oss ut av livets gang! Overgangsalderen er en av livets veikryss for kvinner. Det er ikke en sykdom, men en tid for forandring på mange måter. Ikke bare er den befruktningsdyktige perioden  slutt, men etter overgangsalderen er vi ikke lenger beskyttet av østrogenhormonene for sykdommer i skjelettet eller hjerte og kar. Vi er mer sykdomsutsatt enn før. Investeringer i kosthold, helse og livsstil er viktigere enn noensinne.

Vi i Overgang.no ønsker å sette fokus på nettopp dette – å se midtlivsfasen i et helthetlig helseperspektiv.

Vi har derfor engasjert eksperter på ulike fagfelt, til å bistå med infomasjon og ekspertsvar på de spørsmålene du måtte ha, og vi håper også å fortelle om nyheter og kommentere presseoppslag innen dette fagfeltet.

Ikke minst håper  vi at brukerne vil være med og bidra til å utvikle et nettsted som blir slik kvinner mellom 40 og 60 ønsker det skal være. Vi ønsker at den interaktive delen skal blomstre! For erfaringen er at det ikke er noe mer eller bedre vi kan lære, enn av hverandre!

Vårt mål er ikke å lage et tungt og trist nettsted om overgangsalder og aldring. Vi tenker også å fokusere på den nye frihet som mange kjenner seg igjen i, og de mulighetene som midtlivsfasen gir.

Overgang.no er ment som en kilde og en inspirasjon til å ta de riktige valgene og vurderingene rundt overgangsalder. Ganske enkelt slik at du kan ha det så bra som mulig – så lenge som mulig.

 

Med vennlig hilsen og ønske om en strålende overgangsalder!

Åsle-Marit Ullern

Gynekolog og redaktør

Overgang.no

Torsdag 18. oktober, 2007
Om overgangsalderen

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake