Du er her: Artikler

#Givingtuesday Norge -Aktivitetsvenn

Aktivitetsvenn2
Her ser du Aktivitetsvenn Liv Jane, datter Stella sammen med Dagmar og meg mens vi mater fuglene i Larvik hjemme hos Liv Jane og Stella. Send kodeord «demens» til 26606 for å støtte

Tirsdager er en god dag for alle tre

Hver tirsdag kjører Liv Jane og henter Dagmar, som har demens, på aldershjemmet der Dagmar bor. Gjensynsgleden er alltid like stor og Dagmar finner yttertøy og veska si og så kjører de avgårde. Som oftest er det en tur rundt i området før de ender på et bakeri eller en café. Det er aldri problemer med hva de skal snakke om og Liv Jane sier at det er som om alder ikke egentlig spiller noen rolle. 
Etter café besøket er det innom barnehagen til Stella der de plukker opp henne og så er det hjem. Her lekes det aktivt!
Send kodeord «demens» til 26606 for å støtte

Dagmar er villig med på Stellas påfunn. Det kan være å bake sammen, kjøre tog eller som på bildet her gå en tur i regnet:) Dagmar er supersprek og opptatt av å holde seg i bevegelse. Det har hun gjort hele livet og det har hun fortsatt med. Så når hun går alene ut fra aldershjemmet har hun en GPS tracker på seg som gjør at personalet blir varslet om hun går utenfor den vanlige ruten. Hun forteller meg at hun bare kan gå der det er folk, ellers blir de engstelige for henne. 

Dagmar har ikke egne barn og sier hun setter stor pris på de timene hun har sammen med Liv Jane og datteren Stella. 

Aktivitetsvenn
Liv Jane meldte seg som aktivitetsvenn for 3 år siden. Da fantes ikke dette tilbudet i Larvik, så hun og moren dro til en nabokommune der det skulle være et informasjonsmøte. For Liv Jane er dette midt i blinken. Hun kan ha med seg datteren på aktivitetene med Dagmar og de to har en veldig god kontakt og kommunikasjon. Hun får tilbake minst like mye glede som hun gir og tirsdager er en god dag i uka:) Liv Jane har også startet en støtteforening for demens i Larvik og er med på å gjøre livet enklere for dem som har en demensdiagnose der. Hun har også en mormor med en demensdiagnose, så hun opplever dette også tett på i nær familie. 

Har du lyst til å bli eller støtte en Aktivitetsvenn?
Det skal ikke så mye til, en time pr uke er det det legges opp til i utgangspunktet. 

Det er Nasjonalforeningen for folkehelsen som arrangerer opplæringskurs i samarbeid med kommunen. Du kan ta kontakt med dem på aktivitetsvenn@nasjonalforeningen.no og så hjelper de deg videre, med mindre du vet at det er noe som allerede eksisterer i din kommune. Det er kommunene som er ansvarlige for tilbudet og matcher aktivitetsvenner med de som trenger en aktivitetsvenn. 

Vil du støtte opprettelsen av flere Aktivitetsvenner økonomisk?

De som får tilbudet om en aktivitetsvenn er såpass spreke at de kan gå tur og være med på aktiviteter. Ideen er at man skal kunne gjøre noen av de tingene man har gjort tidligere i livet fortsatt, men da med litt hjelp. Send kodeord «demens» til 26606 for å støtte

#GIVINGTUESDAY NORGE 

Send kodeord «demens» til 26606 for å støtte

Onsdag 22. november, 2017
Nyheter

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake