Du er her: Artikler

overgang og mye mer -vår nye pod!

overgangogmyemer
Kvinnehelse med gynekolog Åsle-Marit Ullern om det tre hormonelle fasene i en kvinnes liv er den første podden:) Hver onsdag kommer det nye episoder!

Her finner du den rykende nye podden vår på Soundcloud

Det finnes ingen test som kan si når man kommer i overgangsalderen, forteller gynekolog Åsle-Marit Ullern i denne første podepisoden i «Overgang og mye mer». Man kan få en pekepinn gjennom når nære kvinnelige slektninger kom i overgangsalderen. Kvinner har tre hormonelle faser, pubertet, fertil alder og overgangsalder og overgangene er ikke alltid helt enkle. Mest kjent er det at man psykisk svinger, men det har også store fysiske endringer. Østrogen er en av de store påvirkningene som skjer gjennom hormonene som styrer livene våre. 

VIsste du at vi forbruker 1000 egg i hver syklus. Eller at den menstruasjonsfrie delen av kvinnelivet utgjør en tredejedel av livet? Vi er den eneste dyrearten som overlever overgangsalderen, så vi er ganske heldige rett og slett. Dette og mye mer vil du lære om i våre podcaster. Har du tips til temaer som vi burde ta opp er det bare å sende en mail!

Fredag 8. mars, 2019
Helse og kosthold | Nyheter

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake