Du er her: Artikler

Pod om boken "Spermageddon" av Niels Chr. Geelmeuyden

Spermageddon
Den mannlige forplantningsevnen er i fritt fall, hos mennesker, fisk og dyr. Dårlig sæd kan også gi en dårligere helse i livet, så her er det flere faktorer.

Gikk det tregt å lage barn, det kan ha vært dårlig sæd. Man regner at 2/3 av årsaken til infertilitet ligger hos mannen og det har ikke vært kjent så lenge at det er en så stor nedgang i fertiliteten  hos menn. Norge har tilogmed nedjustert grensen for hva som er dårlig sædkvalitet, for ellers hadde infertiliteten vært ennå høyere. 

Her kan du høre mer om bokens innhold i denne podden om sæd og nedgangen i fertilitet

I denne boken om fertilitet forteller Niels Chr. Geelmuyden om både årsaker og også mulige kurer for å øke fertiliteten. Miljøgifter, medisinering, genetikk og livsstil er hoved årsakene. Noe kan man gjøre noe med, og andre problemer må løses med assistert befruktning, hvis de kan løses. 
Forfatteren har gjort et stort stykke arbeid i å samle stoff til boken. Her finner du både historiske facts som da oppfinneren av mikroskopet  Anton van Leeuwenhoek mottvillig sjekket sine egne sædceller og så levende vesener der. Han trodde han skulle dø. Først 150 år senere oppdaget man egget hos kvinnelige pattedyr. 

At dårlig sperm kan gi dårlig helse har man ikke satt i sammenheng tidligere, men det forskes nå stadig mer på dette. 

Vil du kjøpe boken kan du finne den her eller i bokhandleren der du bor:)

 

 

Søndag 10. november, 2019
Helse og kosthold | Mannens hjørne

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake