Du er her: Artikler

Stoffskifte sykdom, hva er det og hva kan gjøres?

Larsomdalbalderklinikken
I denne podden snakker Dr Omdal om stoffskifte sykdom og hvordan man kan se på dette i et helhetlig perspektiv der det tars hensyn både til det fysiske og det psykiske som vi består av.

Dr Omdal er opptatt av at vi lever i vår egen sammenheng, både fysisk og psykisk og at det er viktig å se dette som en helhet når man skal finne frem til årsaker og behandling. Det er ikke alltid lett å finne løsningen med en gang, men ved grundige arbeid kommer man ofte til målet. Derfor er det også viktig å bruke god tid på pasientene, så han setter av 90 minutter til hver konsultasjon for å ha tid til å kartlegge helheten rundt akkurat deg som pasient.

Podcast om stoffskiftesykdom med almenlege Lars Omdal

Stoffskiftesykdom
Stoffskiftet kan være både for høyt og for lavt og det kan være plagsomt på hver sin måte. 

Stoffskifte i kroppen vår er den energien som skapes i cellene for å gjøre de forskjellige nødvendige prosessene i kroppen. Du kan lese mer om stoffskiftet her på Store Norske Leksikon det er ganske kompliserte prosesser. Stoffskiftet styrer mye av det som foregår i kroppen og skjevheter her får store konsekvenser om det ikke er regulert. Overgangsalderen kan også påvirke stoffskiftet hos noen, derfor er det viktig at du kontakter lege om du begynner å legge på deg eller mister vekt litt uforklarlig, som hos en god del kan være tegn på forstyrrelser i stoffskiftet. 

Har man fått en stoffskiftesykdom kan man også være mer utsatt for å få en autoimmun sykdom. Men vet ikke helt hva som er sammenhengen mellom stoffskiftet og autoimmunesykdommer, men hvis du vil vite mer kan du lese her på Stoffskifteforbundets sider.

Vi har podcasten "overgang og mye mer" der du kan høre hele denne episoden med Dr Omdal og andre eksperter som vi har intervjuet om forskjellige temaer som overgangsalder, brystkreft og plager i sammenheng med overgangsalderen. 

Her kan du lese mer om stoffskiftesykdom skrevet av Dr Lars Omdal ved Balderklinikken. Her finner du også linker til tidligere holdte foredrag med Dr Omdal.  

Her kan du lese mer om andre relaterte sykdommer og kosthold på Balderklinikken. Balderklinikken holder til i Oslo fysisk, men har også videokonsultasjoner nå, om det er behov for det. 

Stoffskifteforbundet er for deg som har en stoffskiftesykdom og gjerne vil lære av andre i samme situasjon

Onsdag 21. oktober, 2020
Sykdom | Helse og kosthold

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake