Du er her: Artikler

Jeg jogger barbent langs stranden...

IMG_1989
Jeg jogger barbent langs stranden. Tærne krummer seg lett mot fuktig, fast sand og gir mykt fraspark på vei mot den lille havnen.... Slik begynner Christine sin fine betraktning om den aller siste dagen i ferien. Les den, og fortell et ferieminne på vårt reiseforum og del med andre!

Jeg jogger barbent langs stranden. Tærne krummer seg lett mot fuktig, fast sand og gir mykt fraspark på vei mot den lille havnen. Solen har lagt seg som en glødende blodappelsin mellom sandfargede fjell, og kvelden har fått et gyllent, dust skjær. Det siste varme lyset henger der bare en kort stund og omsvøper omgivelsene med varsom, vakker hånd.

Vannet er varmere enn sanden når jeg vasser rundt noen steiner for å nå den neste lille stranden. En kilometer senere svømmer jeg rundt en liten steinbrygge og løper det siste stykket til moloen. Det er stille. Soldagen er slutt, og kvelden har ikke riktig begynt.

Fjellene blir grå skygger og himmelen mørk på turen tilbake. Jeg haster ikke. Det er siste gang. I morgen er ferien slutt, og jeg forsøker å brenne naturen og følelsene fast i minnet.
Rett nedenfor hotellet kaster jeg meg i sjøen - til avskjedsbadet. Stranden er tom. Himmelen har fått stjerner. Rolige bølger bryter skummende mot land. Jeg svømmer mot klippen der stranden slutter, og blir mildt skjøvet mot land når bølgene løfter meg sideveis. Så trekker vannet seg tilbake og lager et merkbart sug utover. Det smaker salt og rent, og er glatt mot huden.

Oppdriften er god. Følelsen vemodig. Det er en ny overgang. Jeg flyter mellom hav og land, mellom to kontinenter, trukket utover og skjøvet innover, mellom dag og kveld, lys og mørke, i den indre stillheten og det ytre bølgebruset, mellom ferie og hverdag, bevegelse og stillstand. Øyeblikket tar opp i seg det som er og det som venter. Lengsel etter å bli og etter å komme hjem. Frykten for den ukjente reisen, og forventninger til det som skal komme. Tryggheten i det jeg har hørt og som jeg kjenner – og uvissheten for alt som ennå ikke har blitt til.

Søndag 2. mars, 2014
Helse og kosthold | Stil og velvære | Reise og fritid

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake