Du er her: Artikler

Feminister har det morsommere

ScanStockPhoto_image_262629_liten
Ny forskning viser at feminisme og romantikk går hånd i hånd.
Feminisme setter fart på sexlivet, og fører til forhold som viser seg å svært bra både for helsa og romantikken.

Menn og kvinner som er erklærte feminister, er heldige ifølge en helt ny studie publisert i nettutgaven av tidsskriftet Sex Roles.

 

Mannehatere

De som fortsatt tror at feminister er kvinner som hater menn, må nå revurdere sin oppfatning. Denne studien som er basert på undersøkelser av både studenter og voksne, viser at kvinner som er opptatt av likestilling slett ikke har problemer med å finne seg en mann.
Menn finner dem tvert i mot svært attraktive. Ifølge undersøkelsen ser menn ut til å ha det mye morsommere sammen med erklærte feminister enn sammen med kvinner som sier at de ikke er feminister.

Stereotypier

Både menn og kvinner har tendenser til å ha svært stereotype og negative oppfatninger av feminister. De betraktes som lite attraktive, og mange kvinner ser også ut for å tro at feminister er en forsamling kvinner som ser på seg selv som ofre. De tror heller ikke at feminister er i stand til å gjøre karriere på egen hånd, ifølge forskere på Rutgers University.
 
 

Mer skeptisk

Psykologene Laurie Rudman and Julie Phelan utførte en laboratorieundersøkelse av 242 nye studenter og en spørreundersøkelse blant 289 eldre studenter. Gjennomsnittsalderen var 26 år, og de fleste hadde vært i en sitt nåværende forhold i cirka fire år. De eldre studentene med mer erfaring, hadde en tendens til å være mer skeptisk til at det lot seg gjøre å forene feminisme med romantikk.


 

Mer positiv

De yngre kvinnene derimot, ser ut til å ha er mer positiv tro om at ’kvinner kan få alt.’ Det tror forskerne kan komme av at de er oppvokst med en slik innstilling, i motsetning til sine eldre kvinnelige studenter som er et produkt av 60-årenes begynnende kvinnefrigjøring i USA.
Forskerne så også på personenes egen oppfatning av hvor feministiske de selv var. I tillegg vurderte de hvor feministisk partneren var og hvorvidt de hadde en positiv oppfatning av feminisme og kvinner som ønsket å ha en egen karriere.

 

Gode forhold

Forskerne undersøkte også hvordan studentene vurderte kvaliteten på sine egne forhold; det vil si hvordan de forholdt seg til spørsmålet om likhet mellom mann og kvinne, stabiliteten på forholdet og hvor fornøyd de var med sexlivet sitt. De måtte svare på spørsmål som f eks: ”Hvor ofte ler du og din partner sammen?” Og ”Hvor ofte krangler dere?” For å kunne måle stabiliteten i forholdene, måtte studentene svare på spørsmål som om hvor ofte de tenkte på å bryte forholdet. I tillegg måtte de svare på hvor ofte de tenkte at romantikken i forholdet ville overleve også i fremtiden.


 

Positive funn

Kvinnelige studenter som svarte at de hadde mannlige partnere som så på seg selv som feminister, rapporterte om forhold som var mer bedre og mer stabile sammenlignet med par hvor mannen så på seg selv som ikke-feminist. Mannlige studenter som vurderte seg selv som feminister, og som var sammen med kvinner som så på seg selv som feminister, rapporterte om et forhold som var mer likestilt.


 

Bedre sexliv

Eldre kvinnelige studenter som hadde en mannlig partner de vurderte som feminist, rapporterte om svært gode og helsebringende forhold hvor også sexlivet fungerte godt. Mens eldre mannlige studenter som hadde forhold til en kvinnelig feminist, rapporterte om et mer stabilt forhold og et bedre sexliv.


 

Hånd i hånd

Forskerne mener derfor at det ikke kan være tvil om at feminisme og romantikk går hånd i hånd. Selv om de ikke er helt sikre på hvordan feminisme påvirker helsa i et forhold, har de likevel noen ideer om hvorfor det skjer. De tror at menn som er feminister, er mer støttende når det gjelder partnerens ambisjoner enn mer tradisjonelle menn. Dermed får de en partner som er mer villig til å bidra til det økonomiske fellesskapet, noe som gjør livet mindre belastende for han.

(Kilde: LiveScience.com)

 

Torsdag 8. desember, 2011
Sex og kjærlighet | Nyheter

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake