Du er her: Artikler

Gruer ikke til overgangen!

bmk-sommer07 (3) bredde korr
Bente Mørck Krogdahl, ny daglig leder i Overgang AS fra januar 2008.
– Hvorfor i all verden skal vi være redde for endring? Det er Bente Mørck Krogdahl (47) som spør. Denne uken begynte juristen, bedriftsøkonomen og mammaen til tre som daglig leder i Overgang AS. Hun kommer fra det sikre og kanskje litt byråkratiske som forhandlingssjef i et fagforbund til en gründerjobb på internett der hun skal gjøre alt fra å kjøpe kontorpult, til å få Overgang.no til å bli kjent og populært i sin egen generasjon.

– Når vi passerer 40, har lagt fødslene og ett eller flere forhold eller ekteskap bak oss – blir vi gradvis litt klokere, ikke sant? Vi er både unge fremdeles (eller i alle fall ikke ”gamle”) og kan nyte å ha fått en viss oversikt over livet. 

Vi er for unge til å tenke på alderdom og for gamle til å følge hvert moteskift enten det gjelder klær, hobbyer eller arbeidsliv. Og viktigst er kanskje at vi har oppnådd en bevissthet om at årene går fort og at det derfor er viktig hvordan vi forvalter egen helse og hva vi bruker tiden vår til.
 
Bente Mørck Krogdahl legger hodet på skakke og smiler lurt. Selv har hun enda ikke kjent så mye til de konkrete tegnene på at overgangsalderen er der, men noen antydninger er det kanskje – selv om det er hele 3 – 4 år til hun selv er kommet til det som er gjennomsnittsalderen for at menopausen inntrer.  

– Min erfaring er at forandringer stiumulerer, selvfølgelig er det også negative sider – men forandring gir mulighet for vekst og  åpner kanskje nye dører. Jeg tror at Overgang.no kan være med på å holde spiriten oppe blant oss som skal gjennom overgangsalderen. Vi er den første generasjonen kvinner som har lett tilgang til alt som finnes av informasjon – og vi er den første generasjonen som har tilgang til de fantastiske nettverksmulighetene som internett gir. Vi må ha som ambisjon å hjelpe hverandre til å leve gode liv og gjøre dette til den beste fasen i livet.
 
Bente vokste opp i Oslo og i Porsgrunn, med ett år i USA som utvekslingsstudent. Hun er mor til tre barn på 25, 22 og 15 år og har vært alene om daglig omsorg for dem siden 1993. Hun er praktisk og resultatorientert, og det forrige store prosjektet hun lyktes med var å bygge hytte ved kysten på grensen mellom Vestfold og Telemark: Forandring! Gøy!

 

Hva vil du gjøre med Overgang?

Vi er helt i startgropen. Åsle-Marit har helt rett. Vi trenger dette nettstedet. Derfor skal jeg gjøre alt jeg kan for å gjøre det enda bedre innholdsmessig, gjøre det kjent for alle som burde kjenne til det, få annonsørene til å erfare at det er lurt å bruke annonsekroner på oss. På sikt er visjonen at Overgang.no skal gjøre noe med måten samfunnet  tenker på midtlivsfasen. Midt i livet er ikke begynnelsen på slutten – men en lang og spennende fase i livet, full av muligheter. Jeg har også en ide om at Norge er et lite land i verden, og lykkes vi i Norge må vi sørge for å spre budskapet ut over landegrensene.

 

Ikke noe du vil savne fra din tidligere jobb i Norsk Fysioterapeutforbund?

Jo selvfølgelig. Sånn er det jo med overganger. Jeg kommer spesielt til å savne menneskene.  For øyeblikket er jeg den eneste ansatte i Overgang, så du kan jo tenke deg hvor sprudlende morgenmøtene blir. Men på den annen side: Vi har et team av fageksperter, frilans journalister og engasjerte initiativtakere – og selvfølgelig er planen å vokse.
 
Jeg oppfordrer dere som leser dette og alt annet stoff på siden vår  til å bruke ”Ris og Ros” forumet. Jeg lover å gå inn der regelmessig. Vi må få beskjed om hva som kan gjøres for at vi skal bli bedre. Og det er hyggelig å få ros for det som er bra!. Vi møtes på overgang.no !

 

Onsdag 16. januar, 2008
Om overgangsalderen | Nyheter

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake