Du er her: Artikler

Trendy og tørr på beina i gummi

Gummistovler_169_small
Disse trendy skobekytterne i gummi fra Swims får du i stadig flere butikker over hele landet
Gummistøvler er ikke lengre hva de var. Nå skal de både behage foten og øyet. De fleste designerne i motebransjen med respekt for seg selv har designet moteriktige gummistøvler.

Hunter fås i flere farger. Ca 1100 kroner må du ut med for den trendy støvelen.
Burberry har selvsagt rutene støvler, Gucci har sine, DKNY og mange flere har kastet seg på trenden som appellerer både til fornuften og forfengeligheten. Jaktstøvelen Hunter har plutselig kommet på moten etter at fotomodellen Kate Moss ble fotografert på festival i slagstøvlene og hotpants. Dermed var Hunter et må ha og for alle som påberoper seg å være først med det siste.

 

Retroflower heter denne fra Viking. Støvler fra viking ligger i prisklassen fra 399 - 599 kroner.
Flere år med mye nedbør og milde vintre har skapt gode vekstvilkår for støvelprodusentene. Produktsjef Ann Kristin Olsvik i norske Viking A/S melder om en økning opp mot 20 % på hele sortimentet, dame og barn derimot hadde hele 75 % økning i fjor. - Mye nedbør de siste årene har nok spilt inn, men vi har satset mye på design og vinner på et stort sortiment, mener Olsvik-.
Retrostøvelen med snøring er vår mest populære akkurat nå og den fins i flere farger. Fox er en annen modell som vi nesten ikke har klart å levere nok av. En slagstøvel i sort eller rød med en spenne på siden og rutete fór. Til voksne damer har vi utviklet en gummiblanding som gjør støvlene veldig lette og elegante.

Damene vil gjerne se flott ut uansett vær og lesten er under stadig utvikling for å få et feminint utrykk. For de ordinære støvlene benytter vi naturgummi i kombinasjon med andre kjemikalier som gjør støvelen robust og holdbar. I voksenstøvlene benytter vi fór av polyester og canvas, noe som gjør fóret slitesterkt og støvelen mer stabil. - Tar du godt vare på støvlene holder de i mange år.

 

 

 


Butikkeier Hugo Wilhelmsen melder om 100 % økning i salget av støvler i sine to butikker i Sandvika og på Ski det siste året. Han selger støvlene til den danske produsenten, Ilse Jacobsen - Hornbæk. Støvlene produseres i Europa, de er dyre, men av meget høy kvalitet. Det har blitt lagt vekt på at støvelen skal være god å gå med og pen å se på. Vi bruker naturgummi, bomull i fóret og ull i sålen.

 

 

Ilse Jacobsens støvler fås både i korte og lange og i mange farger. Pris fra 899- 1199 kroner.
Dette gjør at foten ikke blir klam og kald.  Sortimentet er på 30 ulike typer når det gjelder farger og design, men den høye med snøring er mest populær. Vi klarer faktisk ikke levere nok støvler til butikkene våre. Nå selger vi like mye støvler både sommer som vinter, men merker økning i salget når det er skikkelig slapseføre. Da er det ingenting annet enn tette gummistøvler som duger, mener støvelselgeren.


- Kjøper man såpass dyre støvler er det desto viktigere at man tar vare på støvlene. Siden gummi er et naturmateriale må de behandles med naturmaterialer. For våre støvler anbefaler jeg ren grønnsåpe og vann når du skal vaske de. Dessuten bør støvlene settes inn med olje som du får hos de fleste som forhandler gummistøvler, er rådet fra Wilhelmsen.


 

Kalosjene tilbake


Grûnderen Johan Ringdal (28) har alltid hatt sansen for kalosjer. Etter endt designstudie i New York dro han rundt på skomesser og kikket etter kalosjer. Men, det var svært få som hadde kalosjer i sitt sortiment og Ringdal bestemte seg for å gi kalosjen en renessanse. – Her kjøper man svindyre sko og gå rett ut i søla med dem! Sko med skinnsåler kan bli ødelagt av fuktighet etter første gangs bruk. Å tre en kalosj utenpå skoen i fuktig vær måtte være genialt og kalosjer burde brukes av alle som bor i byer og liker å bruke pene sko. Men, kalosjen skulle være stilig og tiltalende, da skulle de kunne brukes av både kvinner og menn, mente Ringdal.


Tilbake i Norge fikk han flere med på laget og bedriften Swims så dagens lys. I dag har bedriften 170 utsalgssteder over hele verden. Både herrekalosjer og damekalosjer i glade farger går som varmt hvetebrød. - Vi har utviklet en damekalosj for lave sko som er i salg nå og har også en kalosj for høyhælte sko. Vi har i første omgang satset på eksklusive skobutikker og nettbutikk, www.swimstore.com opplyser grunderen.


 

Reperasjon og vedlikehold


 

 

Blant flere tøffe og rimelige støvler på www.ellos.no fant vi disse søte, for under 300 kroner.
Det blir hull i gummistøvler av og til. Den enkleste måten er å lappe dem med bøter og vulkaniseringslim. Slikt får du på bensinstasjoner. Samme type lim som brukes på sykkel-, motorsykkel- og bilslanger, gjør samme nytte på gummistøvler. Liquisole™ er et flytende sparkellim laget for tetting av rifter og hull i gummistøvler. Ved å bruke dette limet blir det også langt penere enn med sykkelslangebøter.

Unngå å skrubbe støvlene med en grov børste, vask dem heller med en myk svamp i lunkent vann. Tørk dem deretter og bruk en spesiell smørning beregnet på gummistøvler, eller silikonsmøring beregnet på tetningslister på bildører. Denne smørningen får du kjøpt på bensinstasjoner.


Gummistøvlene får kortere levetid hvis du slurver med følgende:

- Utsettes for sollys
- Utsettes for løsemidler og kjemikalier
- Tørkes ved høy temperatur
- Skrubbes med børste

Husk å vedlikeholde støvlene med silikonholdig beskyttelsesmiddel for gummistøvler eller olje beregnet for støvler av ren naturgummi.

 

 


Finner du ikke støvlene du vil ha i butikken, kan følgende linker være til god hjelp:


www.swims.no  

www.vikingfootwear.no 

www.ilsejacobsen.dk

www.lillevinkelsko.no    

www.ellos.no
 

Mandag 19. mai, 2008
Stil og velvære

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake