Du er her: Artikler

Jentetur til luksus og velvære!

IMG_7719
Norske jenter på vift, og svømmebassenget holder 35 grader året rundt. Fra venstre: Ellen Westgaard, Kathrine Lie, Ellen Schlichting og Åsle-Marit Ullern
Fire jenter på 50, en langweekend og en ide om å reise på spa i Italia: Les om opplevelsene som vår eksperter Åsle-Marit Ullern, Ellen Schlichting og to av deres venninner hadde på spahotell i Toscana!

Kunne det friste med noen dagers avbrekk, følelse av luksus og velvære? 

Da er svaret Grotta Giusti Terme, beliggende mellom Firenze og Pisa i hjertet av Toscana. Dette er et termalbadeanlegg som ble grunnlagt i 1849 i Monsummano Terme. Hotellet tilbyr alt en kvinne i sin beste alder kan tenke seg! Forresten; ta gjerne med deg mannen din. I Italia finner du nesten like mange menn som kvinner på spa, så mannen din er trendy og ikke feminim om han blir med på et opphold her. 

Litt av en drøm: Porche leiebil, shopping-genet ordentlig tilfredsstilt og masse velvære for kroppen - midt i Toscana.
Hotellet har 70 nyrenoverte, stilfulle rom med TV og internett. Det ligger flott til i en åsside med utsikt over det toscanske landskapet. Gedigne blomsteroppsatser, antikke malerier, utsøkte fellesareal med herskapelige møbler, gjennomført service og en avslappende atmosfære møter deg ved ankomsten.

På rommet ditt finner du en tykk og god badekåpe, tøfler og badehåndklær samt program for oppholdet. Lunsjen venter i en stor og lys restaurant med kelnere som ikke vet hva godt de kan tilby deg fra det toscanske kjøkken, og med godt utvalg av økologiske råvarer og lavkaloridietter om det skulle være av interesse. Stedet syder av ro og harmoni.

Neste stopp er det estetisk-medisinske senteret hvor du får gjennomgått behandlingsplanen din sammen med en av de vennlige vertinnene. Du kan på forhånd velge deg ulike behandlingspakker med tilbud innen for eksempel avslapning, mosjon, velvære eller massasje.
Alle må gjennom en medisinsk test og samtale med lege før behandlingene tar til. Hotellets største attraksjon er et termal dampbad i grottene under hotellet. Her kan du legge deg godt til rette i en avslapningsstol, lukke øynene og nå og da kjenne en dråpe fra dryppsteinene i taket treffe ansiktet ditt. Varmen og dampen åpner alle porer og skal ha en helsebringende effekt.

Etter en time i grotten beveger du deg langsomt opp til overflaten hvor en termal vannmassasjejet venter. I praksis blir du spylt med en kraftig vannpistol av en person som kan sin anatomi godt. Alle ledd blir grundig massert av vannstrømmen, og magen får en omgang slik at tykktarmens bevegelser blir stimulert.

Og mer velvære venter; du glir langsomt ut i det 700 kvadratmeter store termale svømmebassenget som holder 35 grader året rundt. Da vi besøkte stedet i slutten av november var utetemperaturen 6 grader. Utsikten over det storslåtte, toscanske landskapet skaper en himmelsk stemning mens du svømmer rundt i det store mineralbadet. Sanus per aqua, eller spa, betyr helse gjennom vann og dette kan vi bare skrive under på; bedre kan man knapt ha det.

Spa innebærer også massasje og på Grotta kan du få alle former for beroligende, avstressende og stimulerende berøring som du kan tenke deg. Vår jentegjeng på fire femtiåringer  hadde ulike oppfatninger om hva som var best; aromamassasje, svensk massasje, antistressmassasje eller ansiktsmassasje.

Alle behandlinger ble utført av dyktige, høyt utdannende terapeuter i behagelige behandlingsrom. En kunst om du klarer å holde deg våken mens du ligger på en oppvarmet massasjebenk med beroligende musikk i bakgrunnen og varme, strykende hender over hele kroppen din. Etter en dag på spa var skuldrene senket, den indre balansen gjenopprettet og alle forventinger innfridd til fulle. Prikken over i’en var den flere-retters gourmetmiddagen servert på sølvfat hver kveld.

Om morgenen kan du ta en rask mosjonstur med guide i området rundt hotellet. Du får frisk morgenluft og det er lagt inn flere stoppesteder med mulighet for styrketrening.

Hele jentegjengen hadde aquagym samtidig og koste oss med friske fraspark i vannet. Vannet gir god motstand og derfor god muskeltrening. Hotellet tilbyr også trimsenter, avslapningsrom og mange ulike skjønnhetsbehandlinger.

Jenter på tur i Italia betyr at shopping-genet aktiveres. Med god hjelp fra servicedesken på hotellet fikk vi hjelp til å finne mange skofabrikker, skoutsalg og andre gode tilbud rett i nærheten av hotellet.

Lørdag tok vi bilen en kort tur til den gamle etruskerbyen Lucca med 90.000 innbyggere. Den er omgitt av en bred bymur og du blir påminnet om at dette var operakomponisten Puccinis fødested. Hver 3. lørdag i måneden arrangeres et antikvitetsmarked i hele byen. Her finner du et enormt utvalg av lamper, bøker, møbler, glass, klær og alt du ikke visste du hadde lyst på.

Vi hadde bestilt en pakketur fra et norsk reiseselskap.. Med tidlig flyavgang torsdag morgen og retur sent søndag kveld, fikk vi maksimalt ut av 4 dager i Nord-Italia. Du kan selvfølgelig bestille både kortere og lengre opphold og derved få tid til å besøke flere nærliggende byer og severdigheter.

Antikvitetsmarkedet i Lucca.
Vi leide bil på flyplassen i Firenze og det tok ca. 40 minutter å kjøre til Grotta. Det var veldig lett å finne fram overalt. Luksus koster, men investeringen kan du leve lenge av. Tre netter med full pensjon og en vanlig spa-pakke vil koste ca. kr. 7.500,-, men reise kommer i tillegg. Du kan selv finne rimelige flybilletter til Pisa eller Firenze, eller la reisebyrået ordne alt mot et lite tilskudd.

Hotellet tilbyr flere golfmuligheter i umiddelbar nærhet, men dette benyttet vi oss ikke av. Ja, ønsker du deg velvære, nytelse og italiensk matkultur, da er dette stedet en varm anbefaling.

Søndag 23. mars, 2008
Reise og fritid

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake