Du er her: Artikler

Fin på håret tross hårtap!

Miste håret
Selv om man er midt i livet er det ikke lett å godta at håret er på vikende front. I dag fins det produkter og behandlingsmetoder som kan pynte på månen, begrense hårtapet eller til og med gi deg nytt hår!

I følge Hudpedagogisk senter lider rundt 400 000 norske menn og om lag 100 000 norske kvinner av hårtap utenom det normale. Som normalt hårtap regnes opptil 100 hår om dagen. Har du blitt tynn i håret kan det likevel være mulig å bli fin på håret. Vi har sjekket ut hva hårklinikkene kan tilby når høye viker og måne er godt synlig.

Førstehjelp til håret

Christiania Park Hårklinikk i Oslo anbefaler Mane Hårfortykker som en førstehjelp. Produktet leveres i en sprayflaske som er enkel å bruke. Mane skal gi håret et fyldigere og mer naturlig utsende på sekunder og kan brukes av både menn og kvinner. Den leveres i mange farger slik at den lett matcher hårfargen.

Enkelte frisørsalonger tilbyr produktet Toppik, som også skal få håret til å virke tettere og fyldigere. Produktet består av ”magnetiserte” hårproteiner som enkelt og raskt binder seg til eksisterende hår og på den måten gir tetthet og fylde.

Toppik er i likhet med Mane avhengig av tilstedeværende hår for å fungere. Produktene må påføres på nytt etter hårvask.

Krem eller tabletter mot håravfall

Bente Gabrielsen ved Christiania Park Hårklinikk mener at alt håp om eget hår langt fra er ute selv om du holder på å bli skallet. Transplantasjon har hatt en enorm utvikling og er en sikker og garantert måte å få håret tilbake på. I tillegg fins det to produkter med medisinsk anerkjennelse på markedet som anbefales ved hårklinikken. Produktene må prøves over seks måneder.

Minoxidil

Lotion som smøres på hodebunnen. Ved en tilfeldighet oppdaget man at en blodtrykksmedisin under uttesting gav økt hårvekst. Midlet hadde ingen stor suksess som blodtrykksmedisin, men etter hvert ble det tatt i bruk som hårvekstmiddel. Minoxidil brukes lokalt i hodebunnen som 5% oppløsning hos menn med uønsket hårtap. I noen tilfeller stanser Minoxidil hårtap eller stimulerer til mer vekst. Hva som skjer og hvordan dette midlet virker er fremdeles ukjent, selv etter 20 års forskning.

Propecia

Fås i tablettform. Et hjelpemiddel for menn med hårtap som har sammenheng med andogen alopeci,(tap av det mannlige kjønnshormonet). I disse tilfellene har Propecia vist seg å ha en viss effekt. Behandling kan gi økt hårtetthet samt økt antall hår. Ved fortsatt behandling stabiliserte dette seg etter 1-2 år.

Behandling med nevnte produkter vil koste mellom 6-7000,- kroner per år Er det ingen forandring i håravfallet eller hårveksten anbefaler hårklinikken at man avslutter behandlingen.

Hårtransplantasjon

Gabrielsen forteller om en rivende utvikling i de 25 årene klinikken har vært drevet. Hårtransplantasjon gir i motsetning til Minoxidil og Propecia garantert virkning og effekten varer livet ut. I dag er vi i stand til å transplantere hår uten at det er synlig.

Det er viktig å være klar over at man ved hårtransplantasjon ikke vil få tilbake like tett hårvekst som man hadde i ungdommen. Men man får nytt hår på hodet og håret får et pent og tilfredsstillende utseende. 80 % av våre pasienter er menn, men vi behandler kvinner og menn fra 20 til 70 år.

Operasjonene utføres av en kirurg. Selve operasjonen er ikke smertefull, men pasienten kan oppleve noe smerte i nakken etterpå. Det kommer an på den enkeltes smerteterskel, men behandlingene krever ikke sykemelding.

Lokalbedøvelse settes i det området som skal behandles. Striper med hår hentes i nakken. Stripen blir så delt opp til enkelthår som settes ned i små lommer som lages i hodebunnen der man ønsker nytt hår. Enkelthårene sitter godt i lommen og etter 5-6 dager har de vokst fast. 

Den andre metoden for flytting av hårrøtter er å stanse ut ett og ett hår, kalt FUE. Da henter man ut hår over hele hele bak hodet og i sidene. Den nye hårsekken som produsere hår sitter godt fast i hodebunnen og etter ca 3 mnd begynner det nye håret å vokse frem. Arrene etter lommene vil som regel bli helt borte. Behandlingene er sikre og garantert for livet.

Gabrielsen forteller videre at 1 – 3 behandlinger er normalt. Hårtransplantasjoner koster mellom 10 og 25 000,- per behandling og dekkes ikke av sykekassen.

De fleste hårklinikker tilbyr en gratis konsultasjon uten forpliktelser for å kartlegge hårtapets omfang og finne ut hvilken behandling som vil være mest hensiktsmessig for hver enkelt kunde.

Hårerstatning

A.S. Høyer har spesialisert seg på hårerstatning og behovet er økende. Etter en konsultasjon med kunden finner vi frem til den beste løsningen. Mennesker ønsker hårerstatning av ulike årsaker, men en ting er likt for alle, de vil at resultatet skal se og føles helt naturlig ut, forteller May Elise Høyer.

HRD (Hair reconstruction device) retter seg mot de som er helt hårløse, spesielt kreftpasienter og de som av en eller annen grunn blir helt skallet. Med HRD kan man, i løpet av bare få dager, lage nøyaktig det håret kunden måtte ønske. Hodestørrelse, farge og hårlinjer skapes på rekordtid.

En fiberparykk koster fra 2500,- kroner. Denne vasker du selv med spesialsjampo og balsam. Parykken varer ca seks måneder. Er du forsiktig og steller den pent kan parykken vare flere år.

Parykker med ekte hår med hårskjell-lag vil ligge i prisklassen 10 -20 000,- med avstøpning og tilpasning. Til disse anbefales spesialsjampo og balsam for farget hår og som gir beskyttelse mot sollys. Det anbefales å kjøpe sjampo der du kjøper parykken.

”Hair for life” en naturtro løsning som både ser naturlig ut og føles helt naturlig. Naturlig hår er stukket fast i en tynn film som limes fast på hodet. Håret kan klippes i alle typer frisyrer og håret tåler alt som vanlig hår tåler. Dette koster ca 2200,- pr behandling og håret må skiftes ut minst hver 6.uke.

Denne løsningen er svært populær blant unge, både jenter og gutter. Ingen kan se at håret er limt på og våre dyktige frisører er godt oppdatert på de siste trendene innen hårmote, forteller Høyer overbevisende.

Stønad til hårerstatning

Sosialdepartementet har, med hjemmel i folketrygdlovens § 10-7 i tredje ledd, gitt forskrift om stønad til dekning av utgifter til blant annet parykk.

Ved første gangs anskaffelse av parykk må det dokumenteres av spesialist i hudsykdommer (dermatolog) at hårtapet skyldes sykdom eller behandling for sykdom.

Nyttige linker:

 

 

 

LES OGSÅ:

 

Onsdag 18. juni, 2008
Mannens hjørne | Stil og velvære | Nyheter

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake