Du er her: Artikler

Lykkepiller- nå også mot urinlekkasje

depresjon
En undersøkelse, gjort på Antonius Hospital i Nederland av Jules Sclagen van Leeuwen og kollegaer, har sett på effekten av SNRI på urinlekkasje. SNRI er en type antidepressiva som ofte kalles "lykkepiller".

Forsøket som er gjengitt i det anerkjente tisskriftet Maturitas, var placebokontrollert ( det vil si at de som tok medisin, ble sammenliknet mot en tilsvarnde gruppe som ikke tok medisin). Det viste at SNRI - i dette tilfellet av typen duloxetine- hadde effekt på antall incontinensepisoder, færre vannlatning og bindre bruk av bind.

Pasientenes generelle tilfredshet var signifikant forbedret i forhold til de kvinner som ikke fikk ikke fikk medisin. Det ble ikke raportert større forskjell i bivirkninger i de to gruppene som ble sammenliknet.

Dette kan være en ny måte å angripe problemet urinlekkasje på, hos kvinner som har urinlekkasje som ikke responderer på annen behandling. Antidepressiva av denne typen brukes også innen kvinnemedisin både i behandling av hetetokter og premenstruell tensjon. (Red. anm).

Kilde: MedWireNews.

Lørdag 3. januar, 2015
Om overgangsalderen | Nyheter

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake