Du er her: Artikler

Thalassa-spa gjør godt for kropp og sjel

spa1
Åse Steinholm og Hild Strømme slapper av i sola.
Åse Steinholm har i mange år slitt med fibromyalgi. Til slutt sa kroppen nei til mer yrkesaktivitet. Nå er hun uføretrygdet. Til hennes 50-årsdag spleiset familien på en thalassa-opplevelse for mor i Tunisia

- Det har gjort utrolig godt å være her, smertene er nesten borte og jeg føler at jeg lever igjen, smiler Åse Steinholm fra Tromsø.

Vi treffer henne og datteren Hild Strømme, i Tunisia, på Thalassa Palace Nahrawess i Haammamet.

Senteret er et av de største thalassa-spa senteret rundt Middelhavet. Haammamet ligger nord i landet og det tar omlag to timer med buss fra flyplassen Monastir.
Senteret er omkranset av en stor park med en enorm blomsterprakt. Det minner om et palass. Og det er nettopp det direktør Habib Bouslama ønsker at det skal være, et palass for velvære og skjønnhet.

Rike mineraler¨fra havet
- Havet og maritime elementer er rike på mikronæringsstoffer og mineraler. Det er en kilde for god helse og vitalitet. Her ved senteret tar vi vare på disse spesielle egenskapene og tilbyr et rikt utvalg av forskjellige behandlingsmetoder. Det være seg om en har helseproblemer eller om en ønsker en avstressende ferie. Vi håper våre gjester vil oppdage de styrkende kvalitetene som finnes i havet. I tillegg får en får nyte de tradisjonelle orientalske avslappingsmetodene vi bruker, forteller direktøren, som ikke kan dy seg fra å fremheve havets aktivum, nemlig fri fra legionella.

Boblebad er avslappende og godt.

Spesiell gave
Hild Strømme fant stedet på internett og bestilte et 14-dagers opphold for henne og moren.
- Nå er kroppen og sjelen behandlet godt, jeg unner alle en slik behandling i alle fall en gang i livet, forteller Åse. Jeg har hatt utrolig godt av dette oppholdet og jeg er veldig takknemlig for at jeg har en familie som spanderer en gave som dette til meg. Jeg er nesten som ny, forteller 50-åringen. Også datteren, som til tross for sine 32 år, har også hatt godt av oppholdet. Hun sliter også med helsa. Hild Strømme har MS, riktignok en lett variant av sykdommen. Hun forteller at nevrologen hennes har anbefalt henne et opphold i rolige og avstressede omgivelser.
De vil ikke fortelle så mye om sine helseplager, de er lagt igjen hjemme. I Tunisia nyter de dagene uten smerter og nyter livet.

Det gjør godt å få behandling av dyktige behandlere.

Et tempel for velvære
- Det er stille, rolig og vakkert. Vi går og loffer rundt i morgenkåper hele dagen, mobilen må vi legge igjen i avkledningsrommet. Bare det er utrolig i vår stressede hverdag. Med en gang vi kommer inn i senteret, blir sansene våre klar over luktene, det dufter herlig. Atmosfæren er avstressende og kroppen går i hvilemodus. Det er et tempel for velvære, erklærer de og forteller at de blir behandlet som dronninger. De har valgt behandling ut fra et rikholdig tilbud fra senteret. Vi har hatt mest kroppsmassasje, den beste var en ”firehender” massasje, som var vidunderlig, forteller Åse og legger til at de også er blitt ordentlig skrubbet og stelt med. Vi har bestilt en behandling hver dag ut fra det vi har ønsket. Vi har også tatt noen skjønnhetsbehandlinger, innrømmer de. De ankommer senteret etter frokost og blir der hele dagen. Foruten behandling har de mange andre former for aktiviteter å ta seg til, eller rett og slett ligge på en solseng ved utebassenget, eller tar en svømmetur i bassenget inne. En tur i boblebadet hører også med, en tur til stranda like ved er det også blitt.
- Det er en merkelig god form for ro vi har funnet her, noe slikt har vi aldri opplevd før, sier Åse og Hild.

Mange behandlingsformer
Thalassa Palace tilbyr ulike former for behandlingsformer. For de som har helseplager er det bl.a. behandlinger for rygglidelser, reumatisme og posttraumatisk behandling. En får også hjelp til å slutte å røyke. Senteret tilbyr et opplegg for balanse og skjønnhet og balanse og figur. En kan velge behandling med eller uten vann. Senteret består av om lag 80 behandlingsrom, tre svømmebasseng med oppkvikkende vann. Det ene bassenger er innendørs og to utendørs. Spa hydromassasje, antigiktbehandling, basseng for rehabilitering og vanngymnastikk og tyrkisk bad. På senteret finnes det både treningssenter og solarium om en ikke ønsker å nyte sola utendørs. Personalet har minst to års medisinsk utdannelse og de aller fleste snakker engelsk.
- Vi er blitt tatt godt vare på av dyktige behandlere, forteller mor og datter. Det er ingen tvil om at de er faglig dyktige. De innrømmer at det er ikke helt billig, men de synes det er verdt det, når kroppen og smertene nesten forsvinner og de vet at de kommer hjem med ekstra energi. Thalassoterapi er en herlig luksus for den som trenger ro og avslapping, konkluderer mor Åse og Hild. Under oppholdet har de bodd i et hotell rett ved siden av senteret.

Ønsker flere nordmenn
- Vi ønsker flere nordmenn velkommen til oss. Vi har vært i kontakt med norske helsemyndigheter med tanke på å tilby behandling for ulike helseproblemer, bl.a. reumatisme og psroassis. Vi vet at sjøvann med de spesielle mikronæringssroffer og mineraler vil gjøre godt for denne gruppen. Selje hotell i Telemark har i samarbeid med oss, utviklet et velværesenter, med thalasso-spa som behandlingstilbud, forteller direktør Habib Bouslama.
Han sier videre at senteret satser spesielt mot det norske markedet, brosjyrer er oversatt til norsk og NRK 1 kan en se på TV. Samtidig med at de nå bygger et leilighetskompleks rett ved siden av senteret.
- Vi vet at nordmenn foretrekker leiligheter og dermed bygger vi det, sier han og han ønsker seg en direkte flyforbindelse med Oslo og Tunisia. I dag kan en komme til Hammamet enten ved charterfly til Monastir, eller med rutefly til hovedstaden Tunis.

Lørdag 29. september, 2007
Stil og velvære | Reise og fritid

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake