Du er her: Artikler

Reiser for å lære om vin

vinreiser
Vinglade nordmenn søker nye reisemål. Interessen for mat- og vinreiser til Portugal er økende. Vinmonopolet har en del portugisiske viner etterhvert også, hvis du vil drømme deg tilbake nå i vinterkulden.

– Nordmenn vil ha både god mat og god vin når de reiser, og de vil ha godt vær. Portugal byr på alt dette, sier Anette M. Koefoed i Berg-Hansen reisebyrå.

Reisebyrået har nå økende pågang fra nordmenn som vil til Portugal for å lære mer om mat og vin.

– Det er mange som kan mye om vin i Norge og følger med på nye trender. De oppsøker gjerne stedene der vinen blir laget for å smake og lære mer, sier Koefoed.

Revolusjon

De siste årene har portugiserne modernisert vinproduksjonen sin og lager viner som har høy stjerne hos vinkjennere.

– Det har nærmest vært en revolusjon i produksjonsmetodene. Mange portugisiske viner har vunnet medaljer og priser og vurderes blant de beste fra den gamle vinverden, sier Vasco D’Avillez president i ViniPortugal, bransjeorganisasjonen for portugisiske vinprodusenter.

Portugal har vinmakertradisjoner helt tilbake til romertiden og har tatt vare på svært mange druesorter som ikke finnes i andre land.

– I Portugal lages det vin av mer enn 500 forskjellige druesorter. Det er de mange lokale druene som gjør portugisiske viner så spesielle, sier Vasco D’Avillez.

Lære sammen

Bare et lite utvalg av portugisiske viner finnes på Vinmonopolets lister.

– Vininteresserte nordmenn som vil prøve noe nytt og lære mer, drar til Portugal for å fornye kunnskapen sin. Da får de også med seg lukten og smakene og den autentiske stemningen, mener Anette Koefoed i Berg-Hansen.

Hvor man bør reise, avhenger av hva slags vin man har lyst til å smake på.

– Det lages svært mange forskjellige viner i Portugal, fra de friske, lett perlende Vinho Verde-vinene fra kystområdene i nord, til velbalanserte og robuste rødviner i de tørre og varme innlandsområdene, sier Vasco D’Avillez.

Det er godt mulig å reise rundt på egen hånd og oppsøke vingårder og restauranter. Mange leier bil og drar på oppdagelsestur i eget tempo.

– Men de fleste foretrekker skreddersydde turer der de blir tatt med på vinsmaking og gastronomiske arrangementer, sier Anette Koefoed i Berg-Hansen.

Mange reiser sammen med partner eller ektefelle, men også vennegjenger, vinklubber og kollegagrupper besøker vingårder og smaker på lokal vin og mat.

– Da kan de ta med seg kunnskapen hjem og prøve vinen og lage mat sammen etter turen, sier hun.

(Kilde: Newswire)

Torsdag 5. desember, 2013
Nyheter | Reise og fritid

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake