Du er her: Artikler

– Ja til B!

tired
Den 13. november markerer B-menneskene for første gang sin egen kampdag. Målet er at flere skal få anledning til å følge egen rytme uten å bli tvunget inn i morgenfuglenes kvitrende rituale.

B-samfunnet er en organisasjon som kjemper for å tilrettelegge samfunnet for individuelle søvnvaner. B-samfunnet ble først startet opp i Danmark i 2006  og har også etablert søsterorganisasjoner i en rekke land.

Grunnleggeren av B-samfunnet er den danske ingeniøren Camilla Kring, som har en Phd. i balanse mellom familie og arbeidsliv. I 2006 ble hun kåret til et Danmarks nye forretningstalenter av Berlingskes Nyhedsmagasin. 

"Nå skal Norge bli et friere samfunn for oss som ønsker å sove når kroppen har behov for det. I gamle dager måtte folk stå opp med sola for å melke kyrne, men de færreste har kyr i dag," påpeker Anette Ræstad i en pressemelding i forbindelse med B-dagen 13. november.

- Det første vi ønsker å oppnå i Norge, er forståelse for at vi har en viktig sak, og at vi ikke bare er late. Folk er støpt forskjellig, vi yter best til ulike tider på døgnet, sier Anette Ræstad til Aftenposten. Ræstad mener at alle bør være tjent med en arbeidstid som er tilpasset den enkeltes naturlige døgnrytme. Selv ville hun vært fornøyd med arbeidstid fra 10 til 18. 

På bloggen www.bsamfunnet.com kan du undertegne oppropet for et mer fleksibelt samfunn.

– Målet er 5000. Da kan vi legge press på arbeids- og inkluderingsministeren, sier Anette Ræstad.

Sjekk også ut Bsamfunnets De 10 bud

Torsdag 13. november, 2008
Helse og kosthold | Nyheter

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake