Du er her: Artikler

Gratulerer med dagen!

DSC05479
Åsle-Marit Ullern er primus motor i Overgang.no som ble lanserint på Den Internasjonale Menopausedagen 18.oktober 2007.
Nå midt i oktober er det dobbel feiring her på Overgang.no! For det første er det Den Internasjonale Menopausedagen (18.oktober), innstiftet i 1984 av Verdens Helseorganisasjon WHO og Den Internasjonale Menopauseforeningen. For det andre er det nøyaktig to år siden Overgang.no ble lansert - Norges eneste nettsted som fokuserer på kvinners helse midt i livet.

Meningen med Meopausedagen er å skape oppmerksomhet om denne ofte vanskelige perioden i alle kvinners liv når de når slutten på reproduktiv alder. 

Absolutt alle kvinner skal gjennom overgangsalderen, enten naturlig eller på grunn av operasjon som fjerner livmoren eller enkelte kreftbehandlinger.  Mange kvinner liker ikke å snakke om menopausen, det er ikke akkurat det artigste å tenke på at risikoen for beinskjørhet, brystkreft, hjertesykdommer og slag øker - og at det også kan være ubehag knyttet til hetetokter, nattesøvn og humørsvingninger.

Gynekolog Åsle-Marit Ullern dro igang Overgang.no fordi hun mente at det var stor mangel i Norge på god informasjon om overgangsalderen.  Nettstedet er uavhengig og annonsefinansiert - og dekker både skolemedisin og alternativmedisinske sider av saken.

Les Åsle-Marits artikkel om hva overgangsalderen egentlig er ved å følge denne linken.

Finn våre mest sentrale artikler om menopausen, hetetokter osv.  ved å følge denne linken.

Lørdag 17. oktober, 2009
Om Overgang AS

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake