Du er her: Artikler

P-pille med naturlig østrogen

p-piller
Nå finnes de også i Norge og de er tilogmed miljøvennligere enn de som er laget med syntetisk østrogen, fordi dette er naturlig østrogen.

 

I løpet av siste år er det lansert en ny p-pille som til forskjell fra de andre tilgjengelig p-pillene, inneholder naturlig østrogen. Nykomlingen heter Qlaira, og er spennende fordi den representerer noe helt nytt. Den inneholder også en annen type gestagen enn andre p-piller, såkalt dienogest.

Prevensjonmessig er den like god som andre p-piller. Når det gjelder risiko og bivirkninger, er det sagt at det kan være mindre fare for blodpropp enn p-piller som inneholder syntetisk østrogen, men gode data for dette foreligger enda ikke.

Miljømessig er det gunstigere med naturlige østrogener enn syntetiske, da disse brytes raskere ned i naturen, og ikke utsetter vann og dyr for syntetiske stoffer.

Prismessig er Qlaira noe dyrere enn de andre p-pillene. Og den er vanskeligere å forskyve mensen med enn de andre pillene, der hver tablett er lik. Slik egner den seg kanskje best for kvinner som ønsker regelmessig mens, og som ikke har dårlig råd. 

 

Mandag 10. mai, 2010
Sex og kjærlighet | Nyheter

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake