Du er her: Artikler

Broken heart syndrom

177,  par
Nyere forskning viser at når nære venner eller familie dør øker sjansen for hjerteinfarkt. Den øker dramatisk dersom man mister en ektefelle, med hele 53% i de første ukene etter dødsfallet.

Broken heart syndrome er en forbigående tilstand i hjertet som reaksjon på ekstremt stress, f.eks ved  død av livsledsager. Kroppen pøser ut store mengder stresshormoner som f.eks adrenalin. Dette medfører at hjertemusklene midlertidig forstørres og fungerer dårlig- en tilstand som kalles cardiomyopati. Broken heart syndrome kan for noen mennesker likne på akutt hjerteinfarkt, men kan også være et hjerteinfarkt, med smerter midt I brystet. 9 av 10 tilfelle rammer kvinner, og oftest de som er over 50 år. 

Broken heart syndrome går oftest over av seg selv i løpet av 1-2 uker, men kan i sjeldne tilfelle være dødelig. Skulle du komme i en slik situasjon der du opplever en stor psykisk belastning og får diffuse symptomer er det viktig at du kontakter lege snarest slik at man kan avklare hva som skjer med hjertet ditt.

Broken heart syndrome fra Third Age 

Takotsubo en annen form for hjerteinfarkt ved overraskelse. Feks ved "Surpriseparty" har det hendt, så vær forsiktig når du skal overraske noen. 

Torsdag 22. januar, 2015
Helse og kosthold | Sex og kjærlighet

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake