Du er her: Artikler

Sinna og lei deg?

ScanStockPhoto_image_303291_468pixels
Noen blir rett og slett sinte av å være i overgangsalderen, en av våre damer spurte Dr Bernt Rognlien om dette og her kan du lese svaret hans, Den magre trøsten er at det går over etterhvert.

Siri: Hvorfor blir noen veldig sinte når de kommer i overgangsalderen, og hvor lenge kan det vare? Har du noen gode råd ?

 

Bernt: I Overgangsalder får kvinner mange ulike plager som skyldes østrogen mangel. De vanligste plagene er hetetokte og søvnforstyrrelser. Men mange får også store humørsvingninger, mer angst og depresjon og problemer med konsentrasjons og hukommelse.

Det er gjort studier som viser at kvinner under et hetetokt anfall får kraftig reduskjon av blodgjennomstrømningen i hjernen. Under krafitg hetetokter er denne effekte så betydelig at det er lett å forstå at det påvirker mental funksjon betydelig. Så nedsatt konsentrasjon, redusert hukommelse, irritabilitet og humørsvingninger er blant de vanligste problemene i overgangsalder - irritabiliteten og humørsvingningen skyldes kanskje enda mere progesteron mangelen som også oppstår i overgangsaldern.

Mine beste råd mot overgangsalder plager og ogå humørsvingninger og irritabiltet i overgangsalder er akupunktur i kombinasjon med fytoøstrogener fra soya i form av Femarell eller Nutri5. Det hjelper på hetetoktene, bedrer søvnen og gir mindre humørsvingninger og irritabilitet. Dette er godt dokumentert ved mange studier. 

Tirsdag 8. mai, 2012
Om overgangsalderen

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake