Åsle-Marit Ullern

gynekolog

Åsle-Marit tok medisinsk embedseksamen ved Universitet i Oslo i 1984. Hun ble godkjent spesialist i gynekologi og fødselshjelp i 1992. Kvinneklinikken, Akershus Universitetssykehus var hovedarbeidsplass i mange år inntil hun etablerte seg som privatpraktisernede gynekolog på Brynseng i Oslo i 2004. Hun har siden år 2000 vært tilknyttet nettstedet barnimagen.com. Åsle-Marit har bred erfaring fra sitt fagfelt som foruten kvinnesykdommer også inkluderer fødsleshjelp og kreftmedisin.

Siste artikler av Åsle-Marit Ullern

gul overgangsdame ScanStockPhoto
Testosteron- som vanligvis forbindes med menn og hormoner- er også en viktig del av det å være kvinne. I det siste har det vært mer fokus på testosteron og kvinner, og mange har begynt å lure på om dette kan være noe for meg.
menopause
Hetetokter og søvnløshet i forbindelse med overgangsalder kan hvem som helst snakke høyt om, og er oftest forbigående – Ubehag fra skjeden og urinveiene er mere privat og oftere kronisk.
Ler og tisser på seg ScanStockPhoto_image_3395
Er du i tvil om du er kommet i overgangsalderen? Da kan du kjøre en liten test på deg selv – og krysse av hvor plaget du er på 14 ulike helseproblemer som kan ha med overgangsalderen å gjøre. Lurer du fortsatt kan du spørre Åsle-Marit på nettprat i kveld:)
rød paraply
Mange kvinner opplever blødningsproblemer omkring og etter menopause. Det er faktisk den største plagen i forbindelse med overgangsfasen. Bare ti prosent opplever en god avslutning på menstruasjonen.
Overgangshopp
Maria som spør Åsle-Marit her har funnet sin egen løsning på tynne slimhinner og overgangsplager, men kan man finne samme løsning her til lands? Les svaret, kanskje dette kan være noe for deg?
Piller
Er du plaget av ubehageligheter i skjeden, så finnes det råd. Her er noen tips til hva du kan gjøre, basert på hormonell behandling lokalt.
ÅMU med mikroskopet
En studie viser at vaksinen, som i dag gis til unge jenter, har en forebyggende effekt også hos kvinner opptil 45 år. Nyere studer viser at land som Sverige og Australia allerede har fått effekt av vaksinen og Norge ligger langt etter fordi vi har startet senere med den. .
Bikini på snoren
Urinlekkasje er et utbredt problem for mange. Ikke bare hos kvinner midt i livet, men også mange eldre fordi problemet øker med alderen. Dette er et ømtåelig emne som mange synes det er vanskelig å ta opp med legen sin, men det finnes etterhvert god hjelp å få, heldigvis.
Ingenundergang169
Et naturlig spørsmål å stille, men det er nesten ingen sammenheng svarer Åsle-Marit her.
ÅMU med mikroskopet
Mammografiprogrammet i regi av Kreftregisteret fyller i år 20 år. 80% av norske kvinner blir innkalt til screening annethvert år fra 50-til 69 år.
Scanstockphoto
Den første assosiasjonen vi gjerne får når vi tenker på overgangsalder er hetetokter. Ikke noe kan være mer plagsomt og sosialt invalidiserende i hverdagen enn hetetokter. Ikke noe kan gjøre livet mer surt i disse årene!
prevensjon
Kvinnekroppens evne til graviditet avtar gradvis utover i 40-årene, til lettelse for noen og til sorg for andre. For dem som ønsker seg barn ved passerte 40 år, kan det være vanskelig å lykkes.
Åsle-Marit Ullern
Overgangsalder er en tilstand alle kvinner etterhvert kommer i. Like sikkert som at den første menstruasjonen dukker opp en gang i ungdommen, like sikkert er det at blødningene forsvinner en gang mellom 45 og 55 år.
gul overgangsdame ScanStockPhoto
Kan hormonerterapi hjelpe mot demens? Det er i hippocampus i hjernen at endringene skjer, det er senteret for hukommelse og stedsans.
ScanStockPhoto_image_350182
Hormoner som er kjemisk likt kroppens egne. Det betyr ikke at de er laget av humane hormoner, men er kjemiske like og framstilt i laboratorier. De kan også være platederiverte.
Tilbake