Du er her: Artikler

Er det forskjell på bioidentisk og syntetisk testosteron?

Overgangshopp
Maria som spør Åsle-Marit her har funnet sin egen løsning på tynne slimhinner og overgangsplager, men kan man finne samme løsning her til lands? Les svaret, kanskje dette kan være noe for deg?
Maria: Jeg prøver å finne ut om det skilles på bioidentisk og syntetisk testosteron, slik som for østrogen og progesterone, eller om all testosteron produseres på samme måte?
Er 54 år, bruker kontinuerlig Estradot 50 + Utrogest 100 + Progestkrem vaginalt en gang i uken (kjøper den i USA). Livmorslimhinnen holder seg tynn og fin. 
Startet på egen hånd med litt testosteron i tillegg – fikk en helt ny energi. Har hatt såpass inkontinens de siste 15 år at jeg får hjelpemidler på blå resept. 85% av denne er nå borte etter å ha brukt testosteron 4 måneder. I tillegg et hett og fornyet sexliv, til stor glede for både med selv og min ektemann gjennom 33 år. 
Jeg kjøpet først AndroFeme på nett, som markedsføres som verdens første bioidentiske progesteron for kvinner. (Visste ikke at det var ulovlig å ta inn i Norge, men den ble levert, uten at politiet kom på døren). Tok den laveste dosen i 3 mdr. 
Snakket så med andre kvinner som bruker samme regime som meg, men med ett pump Tostran om dagen, altså den dobbelte dosen testosteron av det jeg brukte. Jeg fikk resept på denne av min gynekolog, og har nå brukt dette i 5 uker. 
Kjenner at jeg har mye mer energi, sier nei til ting jeg ikke vil, der jeg før ville følt at jeg må jo si ja, er mye mer «in my own right». Og sover som en stein! Og har orgasmer jeg aldri ville trodd kunne skje i dette livet. 
Så spørsmålet er om all testosteron er det samme, eller om noe er bedre eller dårligere? På Ullevål Sykeshusapotek kan man få det laget, vil dette da være mer «bioidentisk» enn f.eks. Tostran?
Åsle-Marit svarer: Hei!

Bioidentisk betyr at det er kjemisk likt det som kroppen lager- og alt lages i laboratorier.
Det som lages på Ullevål Sykehusapotek er i mitt hode ikke mer " naturlig" enn f.eks Tostran, men kremen er fettbasert til forskjell fra Tostran som er gelbasert.
Jeg tror de fleste gynekologer i Norge bruker de vanlige reseptbelagte midlene som brukes til menn, men i mye lavere dose. Testosteronkremen er dessuten veldig dyr, da apoteken tar seg svært godt betalt for å lage den.
Mandag 8. oktober, 2018
Helse og kosthold | Sex og kjærlighet

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake