Du er her: Artikler

Flørting oppveier antisosiale tendenser

ScanStockPhoto_image_148229_small
Kvinner liker flørtende menn, men bare hvis de selv er på jakt etter et lite eventyr.
Hvordan klare menn som ikke er særlig sosiale av seg å få tak i damer? Jo, ved å flørte, smile og nikke mer enn sine mer utadvendte konkurrenter.

Mange kvinner faller stadig vekk for menn som viser seg å ikke være særlig bra for dem. Så hva er det disse såkalte antisosiale mennene gjør når så mange kvinner ser ut for å falle for de samme knepene?


 

Ansiktsuttrykk

Når mennesker møtes, forholder de seg ikke til hverandre på en statisk måte, selv om de fleste studier om hvem man finner attraktiv er utført etter et slikt mønster. Mennesker ser på hverandres ansikter når de møtes og tolker signalene de ulike ansiktsuttrykkene gir ganske likt.  
    Et forskerteam fra universitetet i Bristol, England, ønsket derfor å finne ut hvordan mennesker tolket andres ansiktsuttrykk for å finne ut om hva som gjorde en person til en potensiell partner.

 

Fjernet lyd

De filmet derfor 28 menn mens de snakket. For å fjerne  kompliserende faktorer, ble lyden tatt vekk. Så brukte de grafisk design til å skape et mest mulig standardisert ansikt for å få deltakerne til å se likere ut. Kvinnene som deltok i forsøket, fikk så se de manipulerte ansiktene. Deretter ble en tekst lagt til helt tilfeldig under hvert bilde med utsagn som: ’Jeg liker å hjelpe eldre mennesker’ eller ’Gamle mennesker kjeder meg.’

 

Attraktiv

Etter å ha sett en rekke videoer, ble kvinnene bedt om å rangere de ulike mennene i kategorier som: ’En tilfeldig flørt’ eller ’En å satse på.’ Stort sett valgte kvinnene menn som kom med sosiale uttalelser som: ’Jeg liker å hjelpe gamle folk.’ Men det viste seg å være svært avhengig av om han var i kategorien ’En tilfeldig flørt’ eller ’En å satse på.’
    Kvinnene som bare var interessert i et kortvarig eventyr, mente at menn som de oppfattet som svært flørtende, også var de mest attraktive – selv om de kom med den mest antisosiale uttalelsen.

 

Selvsikker

Leder for studien, psykolog Andrew Clark, sier at en mann som er handlekraftig og virker sikker i sosiale settinger, oppfattes som en person med gode gener.
    – Det ser også som de er mer interessert i sex, og det kan forklare hvorfor kvinner liker flørtende menn – men bare hvis de selv er ute etter et lite eventyr, påpeker han.
    Han tror ikke at kvinner generelt liker menn som har antisosiale tendenser. Men han påpeker at antisosiale menn som flørter mye, kan være ute etter å gi kvinner falske forhåpninger og dekke over at de har problemer. Eller at de ønsker å demonstrere at de faktisk ikke er så ille likevel.

(Kilde: New Scientist.com)

Lørdag 24. mai, 2008
Mannens hjørne

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake