Du er her: Artikler

Utringede juleselskaper

Bra_small
Riktig størrelse på BHen er alfa og omega. Endelig kan du selv nøyaktig regne ut din størrelse. God Jul!
Under jule- og nyttårsfeiringen plukker vi ofte fram vår fineste stas fra skapet. For oss damene er et selvskrevet ønske å ta oss best mulig ut. En del stylistknep kan være nyttige å ta med seg på veien. Finn ut hva du kan gjøre:

Henger puppene slik de skal?

Skal kjolen og klærne for øvrig sitte pent, må BH-en ha riktig form og størrelse og sitte korrekt. Som oftest er det passformen som ikke stemmer. Andre ganger holder ikke kvaliteten mål. BH-en kan være både elegant og lekker der den henger i butikken, men det hjelper ikke i lengden. Undertøy er som sko. Feil størrelse gir ubehag, gnagsår og ulekre buler.

Bruker du riktig BH-størrelse?

De fleste seriene har fra A til D-cup. Noen merker går opp til E og F cup og har bredde 100, 110 og 115 cm.

Utregningstabellen som vil hjelpe deg å foreta de behagelige korreksjonene:
 

 • Differanse på 11 cm: AA-cup
 • Differanse på 16 cm: C-cup
 • Differanse på 12 cm: A-cup
 • Differanse på 14 cm: B-cup
 • Differanse på 18 cm: D-cup
 • Differanse på 20 cm: E-cup
 • Differanse på 22 cm: F-cup
 • Differanse på 24 cm: G-cup

Det vil si: Har du målt i omkrets 75 cm under bysten og 89 cm midt over bysten, er differansen 14 cm. Din BH-størrelse er: 75B.

BH typene:

1/1 skål - Vanlig BH - med eller uten spiler - gir maksimum støtte og riktig brystfasong.

 • ¾ skål - Skjæringen over brystet er høyere enn på push up. Skyver brystet fra siden mot midten.
 • ½ skål – Push up. Skålen er skåret like over og skjuler brystvorten. Har bøyler, løfter opp, skyver brystet fra siden innover mot midten og lager kløft. Mye eller lite innlegg - det finnes mange typer på markedet.
 • Lang BH, brustier – under selskapsklær. Har push up, gir kontroll over magen (overkroppen) og har dyp utringning bak. Med denne modellen er det mye å hente. Den sistnevnte formen brukes også sydd av stoff i form av ”liv” over skjørt i selskapskjoler.
 • Bodywrap: Det nyeste på markedet. Helt sømløst undertøy som pusher opp bryst, holder inn mage og gir hold til stumpen uten at rompeballene ”avgår”.

Er du brystkreftoperert? Prøv BH med skåler til å pumpe opp. Kjenn etter om den i noen tilfelle kan erstatte protesen.

Behold BH’en på. Mål omkretsen av deg selv rett under bysten med målebåndet stramt. Avrund til nærmeste fem centimeter. Skriv opp målet som er størrelsen på BH’en du skal bruke, f.eks. 75 cm.

Størrelsen på cup finner du ved hjelp av brystvidden: Legg målebåndet løst rundt det bredeste på bysten og mål omkretsen av deg selv. Skriv ned målet. Trekk det første målet fra det siste og størrelsen på den rette cup for deg blir:

 

Peel huden før selskapet

Hals og utringning skal være en del av ansiktspleien. Hvem vil vise en rynket og knusktørr hud i utringningen når det egentlig er helt unødvendig? En peeling av ansikt, hals og utringning fjerner døde hudceller og gir deg en bløt og glødende hud. Makeup skjuler ikke alt. Jo bedre hudens konsistens er, desto bedre blir den ferdige selskapsmakeupen.

En god peelingkrem er verd investeringen. Egentlig bør kvinner i voksen alder gi huden en omgang peeling hver uke.

Ikke peel huden for første gang når du skal i selskap. Øv deg på forhånd og finn ut hvor mye og hvor lenge du kan gni huden med peelingkremen, også for å se hvordan du ser ut etterpå. Har du gnidd for hardt eller for lenge blir huden rød og sår, og det er i hvert fall ikke slik du ønsker å fremstå til fest.

Har du trening, går det med i overkant av 10 minutter på full peeling og hudpleie. Godt å vite, fordi det ofte står om minutter for oss kvinner å bli ferdig i tide.
 

 

Slik gjør du:

 

 

Rens huden og fjern all makeup. Fukt huden litt med lunkent vann. Den skal ikke være så våt at vannet renner. Start med ansiktet. Prikk peelingkremen utover, jevn den ut over ansiktet og gni med runde, små bevegelser. Ikke overdriv. Det skal ikke kjennes ubehagelig. Du vil kjenne når de døde hudcellene har løsnet.

Vask vekk peelingen med en ren klut og med masse lunkent vann. Fortsett med hals og utringning på samme måte. Vær forsiktig med gniingen og stopp i tide, for huden er mye tynnere og mer ømfintlig i det området.

Når peelingen er skylt av, fukter du ansikt, hals og utringning godt. Deretter er du generøs når du smører på antirynkekrem og fuktighetskrem. Huden er blitt myk og har fått en lekker glød. Kremene trenger akkurat den tiden du bruker på å rydde vekk peelingutstyret på å trekke seg godt inn i huden. Deretter går du i gang med sekskapsmakeupen.

 

Utringninger


I korthet er en kropp med buede linjer finest med u-ringninger. En kropp med rette linjer tar seg best ut i v-ringninger. For kvinner med stor barm fungerer v-ringninger best, og de som har stort kroppsvolum blir flottest i kjoler med draperinger.

Hva skal jeg ha over kjolen?

I voksen alder ligger problemstillingen enten i ”grevinnearmene” eller at man er redd for å vise for mye kropp.

Har kjolen din spagettistropper eller smale seler, er et matchende sjal den vanligste løsningen. En langermet omslagstopp i et nesten gjennomsiktig stoff kan gi antrekket et elegant helhetsinntrykk. En dressjakke gjør også jobben. En lang tunikakåpe vil være fin for kroppsvolum, men sørg for at den har et par spenstige detaljer, ellers blir det kjedelig.

Dersom du legger penger i en lang og ikke alt for trang ”skjortebluse” i chiffon, tynn silke eller georgette, vil du også ha en redningsplanke du kan bruke over luftige antrekk til de fleste selskapelige anledninger. Den kan brukes åpen, knyttet foran eller lukket. De lange ermene egner seg for oppbretting til forskjellige lengder.

Har du vurdert lange hansker til selskapskjolen? Ofte gir de det ”lille ekstra” som løfter antrekket. Hanskene finnes fra albulengde til de helt lange som slutter oppunder armhulen.

Løse lange ermer som ender i trompetform nede lager du enkelt av et matchende sjal: Løpegang med strikk oppe eller borrelås på undersiden av armen. Armene løser problemet med grevinneslengen, men krever et bra skulderparti.

Lykke til og ha det hyggelig på festen!

Søndag 23. desember, 2018
Stil og velvære | Nyheter

Kommentarer

Forumtråd Svar Siste svar  
Ingen kommentarer
Tilbake