Ekspertsvar

Inger-merete: ei,jeg har et spørsmål? Jeg ble beandlet for brystkreft i 2006-2007 Ble ferdig e April 2007. Har fått full "pakke" mwd operasjon Cellegift og 25 strålebeh ,pluss Tamoxifn i 3 år, I Sep 2009 fikk jeg tilbakefall,det var en spredning. Ble ferdig beh April 2010, Har nå blitt satt over på Femar . alle prøver i dag er vdig bra,det er helt "Supre" prøvesvar. på her kontroll. er til beh 1 gang i mnd ,da for jeg beh for Å styrke skjelette? husker ikke hva det heter. Men det jeg lurer på? Har endel Plager med Hetetokter ,selv om det er bedre nå,enn da jeg gikk på Tmoxifen. Har også klart å gå ned 7 kilo . La på meg veldig etter beh. Kan jeg ta Femarelle? ar også hørt om noe som heter "Nutri 5" ??. Har også hørt at Bernt Rognlien anbefaller oss brystkreft beh kvinner et produkt ? Fint om jeg for svar.
MVH Inger-merete
Treningsekspert Christine svarer: Hei Inger -Merete
Fantastisk å høre at du har kommet deg gjennom alt dette og nå kan glede deg over "supre prøvesvar"! At du i tillegg er i gang med livsstilstiltak og har gått ned i vekt er imponerende. Men jeg kan dessverre ikke svare deg konkret på bruk av Femarelle eller annet for hhv hetetoker eller styrking av skejlettet. I kombinasjon med annen medisinbruk bør en lege for sikkerhets skyld svare på og gi råd om dette. Jeg skal derfor formidle spørsmålet ditt videre til en annen i ekpertpanelet, slik at du får et godt og medisinsk korrekt svar.
Når det gjelder vektnedgangen virker det som om du har funnet en løsning som fungerer, og som du kanskje kan fortsette med dersom du skal ytterligere ned i vekt.?Vanlig, variert sunn og næringsrik kost med relativt lite fett og sukker, grove kornprodukter og mye frukt og grønt er mat som er bra for helsa, gir energi og "lette kalorier". Mht skjelettet er det bra med vektbelastet aktivitet som å gå, løpe, hoppe, stavgang, jympa/aerobic/step og styrketrening. Sykling og svømming er utmerket mosjon, men ikke gir samme effekt på skjelettet.
Kanskje kanmdet være fint å få råd av en treningsekspert eller en fysioterapeut for å legge opp og dosere et godt treningsopplegg videre.
Men alt dette er det fint å diskutere med din fastlege eller på sykehuset der du blir fulgt opp, for å få optimal hjelp.

Lykke til videre!